Yunanistan'ı öfkelendiren olay: Havai fişeklerle adayı ateşe verip kaçtılar

Yunanistan'ı öfkelendiren olay: Havai fişeklerle adayı ateşe verip kaçtılar

Yunanistan'da orman yangınları devam ediyor. Bir yattaki yolcular havai fişeklerle büyük bir yangına neden oldu...

Cumartesi gecesi Hydra adası açıklarında havai fişek patlatan bir yattaki yolcular Yunanistan'da bir orman yangını daha başlattı. Daha sonra 13 kişi kundaklama şüphesiyle tutuklandı.

Havai fişeklerden çıkan kıvılcımlar adanın tek çam ormanını ateşe verdi. Failler ilk alevleri söndürmeye çalışsa da daha sonra itfaiyeyi arayarak kaçtılar. Yunan medyasının sahil güvenliğe dayandırdığı habere göre, yoldan geçen tekneler olayı gözlemledi ve yetkililere bildirdi. İtfaiye, tutuklananların adalete teslim edileceğini söyledi.

Belediye Başkanı Öfkelendi

Bölgeye ulaşılamıyor, itfaiyeciler yangını sadece havadan ve denizden söndürebiliyor ve henüz yangını kontrol altına alabilmiş değiller. Adanın belediye başkanı bir televizyon röportajında olayla ilgili olarak öfkeliydi. Merkezi makamlardan bağımsız olarak, ada halkının da olaya karışanları ihbar edeceğini söyledi.

İtfaiye teşkilatına göre Yunanistan'da 24 saat içinde toplam 64 orman ve çalılık yangını çıktı. Mora yarımadasının kuzey batısındaki bir bölge Cumartesi günü özellikle sorunluydu. ERT radyo istasyonunun yetkililere dayandırdığı haberine göre, bölgedeki durum hala kontrol altında ancak gün ortasına kadar şiddetli rüzgarlar bekleniyor. Yedi köy çoktan tahliye edildi. İtfaiyeciler ve gönüllüler bütün gece alevlerle mücadele etti.

Cezalar Artırıldı

Yunanistan'da geçen yıl kasıtlı ya da ihmalkar kundakçılığa verilen cezalar önemli ölçüde artırıldı. Yüksek miktarlı para cezalarının yanı sıra, artık taksirli kundaklamalar için bile on yıla kadar hapis cezası verilebiliyor.

Yunan Sivil Savunmasına göre, Yunanistan'da orman yangını riski hafta sonu boyunca çeşitli bölgelerde yüksek olmaya devam edecek.

ARTI49

FOTOĞRAF: X / @greekcitytimes

HABERE YORUM KAT