Almanya'da kahverengi tuvalet kağıdının nedeni tüketiciler

Almanya'da kahverengi tuvalet kağıdının nedeni tüketiciler

Tuvalet kağıdı genellikle beyaz veya gridir. Ancak artık kahverengi de var. Peki bunun sebebi nedir?

Dükkanlarda kahverengi tuvalet kağıtları, beyaz ve renkli tuvalet kağıtlarının arasına giderek daha sık yer alıyor. Bunlar genellikle "geri dönüştürülmüş tuvalet kağıdı" olarak etiketleniyor. Ama eskiden bu ürünler griydi. Üreticiler aslında hijyenik ürünün rengini ayarlamak için farklı kimyasallar kullanmıyor.

Çoğu ürünün gri yerine çoğunlukla kahverengi olmasının nedeni tuvalet kağıdı üreticileri için getirilen yeni şartlar değil. Bunun nedeni daha ziyade tüketicidir. Çünkü artık düz kağıttan daha fazla karton geri dönüştürülüyor. Ve karton; kağıt, gazete ve benzerlerinin aksine kahverengi renktedir. Geri dönüştürülmüş kağıtlarda ağartıcı maddeler kullanılmadığı için gri tuvalet kağıdı kahverengiye dönüştü.

Atık kağıt kullanılır

Bu arada, hala gri tuvalet kağıdı var. Bunun için genellikle atık kağıt kullanılır. Karton üretim için ayrıştırılır. Ve samanlı tuvalet kağıdı bile genellikle kahverengi değil, beyazdır. Ancak bu sonuncusu yüzde 100 saman ya da geri dönüştürülmüş kağıttan oluşmaz. Genellikle, ürün üretimi için işlenmemiş kağıt hamuru da kullanılır.

Kahverengi tuvalet kağıdı çevre için daha iyidir. Bununla birlikte, klasik versiyondan biraz daha sert bir his verir. Daha yumuşak hale getirmek için belirli sayıda kısa ve uzun odun veya selüloz lifleri gerekli. Ve bunları filtrelemek bazen yoğun enerji gerektirebilir. Birkaç katman da geri dönüştürülmüş tuvalet kağıdının daha yumuşak görünmesine yardımcı olabilir.

ARTI49

HABERE YORUM KAT