New York Times Biden'a çekilme çağrısında bulundu

New York Times Biden'a çekilme çağrısında bulundu

ABD başkanlık seçimleri öncesindeki ilk TV tartışmasındaki zayıf performansının ardından, "New York Times" ABD Başkanı Joe Biden'a adaylıktan çekilmesi çağrısında bulundu.

ABD başkanlık seçimleri öncesindeki ilk TV tartışmasındaki performansının ardından, "New York Times" ABD Başkanı Joe Biden'a adaylıktan çekilmesi çağrısında bulundu. Gazetenin, haber merkezinden bağımsız olarak çalışan Editöryal Kurulu, Cuma günü yayımladığı makalede, "Ülkesine hizmet etmek için Başkan Biden yarıştan çekilmelidir" başlığını kullandı.

Biden ve Trump Tartışmasında Kimin Eli Güçlü?

Biden'ın "büyük bir devlet adamının gölgesi" olduğu ve Trump karşısında "kendi testini geçemediği" belirtildi. Editöryal Kurul, gazetenin değerlerini temsil eden tanınmış köşe yazarlarını barındırıyor. Thomas Friedman ve Paul Krugman gibi ünlü yazarlar da Biden'a yeniden aday olmaktan vazgeçmesi yönünde çağrılar yapmıştı.

Biden’ın Liderliği ve Gelecek Vizyonu

Gazeteciler, Biden'ın "hayranlık uyandıran bir başkan" olduğunu ve liderliğinde ülkenin geliştiğini ifade etti. "Onun liderliğinde ülke uzun vadeli zorluklarla yüzleşmeye başladı. Ayrıca, Trump'ın açtığı yaralar kapanmaya başladı." Biden'ın en büyük hizmetinin "seçimlere tekrar katılmayacağını duyurmak" olduğu belirtildi.

Tartışmanın Demokratlar Üzerindeki Etkisi

Biden, Perşembe akşamı CNN'deki tartışmada kısık bir sesle konuşmuş ve ifadelerinde tekrarlara düşmüştü. Trump ise çok daha enerjik ve odaklanmış görünüyordu. CNN anketine göre, izleyicilerin yüzde 67'si Trump'ı galip gördü. Bu sonuç, Demokratlar arasında endişe yarattı.

Biden, yeniden adaylığına uygunluğuna dair şüpheleri reddetti. "Eskisi kadar rahat değilim, eskisi kadar akıcı konuşmuyorum, ama gerçeği nasıl söyleyeceğimi biliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum