Alman General "savaşa hazır olun" mesajı verdi... NATO orduyu toplayamadı

Alman General "savaşa hazır olun" mesajı verdi... NATO orduyu toplayamadı

Alman komutanı Korgeneral Jürgen-Joachim von Sandrart, Rus tehlikesinden bahsetti ve "Rusya yeniden kurulmadan önce hazırlıklı olmalıyız" dedi.

Washington'da yapılacak NATO zirvesi öncesinde, ittifakın Kuzeydoğu Çokuluslu Kolordusu'nun Alman komutanı Korgeneral Jürgen-Joachim von Sandrart, Rusya'nın saldırıları konusunda uyarıda bulundu.

Alman "Die Welt" gazetesine konuşan von Sandrart, Moskova'nın NATO'ya karşı da olmak üzere başka bir çatışma merkezini ateşleme potansiyeline sahip olduğunu savundu.

"Bu tehdit var. Ve her geçen gün büyüyor" uyarısında bulunan Bundeswehr generali, "Rusya'nın küçük olduğunu ummak ve düşünmek varoluşsal bir hata olur" diye vurguladı.

Zamana karşı yarış!

Von Sandrart NATO'nun şu anda kuzeydoğu kanadını savunmaya hazır olduğunu söylerken, zamana karşı yarışı vurguladı ve "Rusya yeniden kurulmadan önce hazırlıklı olmalıyız" dedi

Öte yandan, Financial Times gazetesi, NATO'nun Avrupa ordularının savaş olması halinde en fazla 300 bin askeri savaşa hazır hale getirebileceğini yazdı. NATO belgelerine göre ise öngörülen sayısı 1,9 milyon.

Gazeteye konuşan uzmanlar NATO'nun askeri kapasitesinin personel kesintileri nedeniyle zarar gördüğü görüşünü dile getirdi.

Habere göre Avrupalı diplomatlar Trump'ın yeniden başkan seçilmesi halinde ABD desteğinin eskisi kadar garanti olmaması nedeniyle endişe duyuyor.

FT'nin aktardığı verilere göre bazı NATO ordularının büyüklüğü şu şekilde:

Almanya - 181 bin asker;

İngiltere - 138 bin asker;

Fransa - 204 bin asker;

İtalya - 160 bin asker.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum