ABD'de inanılmaz skandal: Beyaz çift evlat edindikleri siyahi çocukları köle yaptı

ABD'de inanılmaz skandal: Beyaz çift evlat edindikleri siyahi çocukları köle yaptı

ABD'de beş siyah evlatlık çocuğun beyaz bir çift tarafından çiftlik işçiliğine zorlandığı ve kilit altında tutulduğu iddia edildi. İkili şu anda yargılanıyor.

ABD'nin Batı Virginia eyaletinde beyaz bir çiftin evlat edindikleri siyah çocukları "köle" olarak tuttukları iddia edildi. İddiaya göre çift; 6,9,11, 14 ve 16 yaşlarındaki çocukları çalışmaya zorladı ve onları bir yere kilitledi. Olay ilk olarak ABD haber portalı "Metro News" tarafından duyuruldu.

Haber portalının bildirdiğine göre çift, reşit olmayan bir çocuğun insan ticareti, reşit olmayan bir çocuğun zorla çalıştırılması ve ciddi bedensel yaralanma veya ölüm riski taşıyan çocuk ihmali gibi çeşitli suçlamalarla karşı karşıya. Çift suçsuz olduklarını savundu.

Eve girmeleri yasaklandı!

Yerel yargıç Maryclaire Akers'e göre çocuklar "ten renkleri nedeniyle neredeyse köle olarak kullanılıyorlardı". Haber portalına göre komşular çocukların tarlada çalışmaya zorlandıklarını ve eve girmelerine izin verilmediğini gördüklerini aktardı.

Çift ilk olarak Ekim 2023'te, evlat edinilen çocukların refahına ilişkin bir soruşturmada beş çocuktan ikisinin çiftin başka bir mülkünde insanlık dışı koşullarda kilit altında tutulduğunun ortaya çıkması üzerine tutuklandı. Çocukları evlat edinen anne iddiaları reddetti: yaptığı açıklamada evin "gençler için bir kulüp evi" olduğunu savundu.

Çiftin mahkeme tarihi 9 Eylül 2024 olarak belirlendi. İlgili kefalet tutarı 500,000 ABD Dolar'ı oldu. (yaklaşık 466,425 avro).

ARTI49

HABERE YORUM KAT