Almanya’daki ABD üsleri alarm seviyesini artırdı

Almanya’daki ABD üsleri alarm seviyesini artırdı

ABD, Almanya’daki askeri üslerinde terör tehdidi nedeniyle alarm seviyesini artırdı. Avrupa'da yükselen terör endişeleri, güvenlik önlemlerinin artırılmasına neden oldu.

ABD’nin Almanya’daki askeri üsleri, terör tehdidi nedeniyle alarm seviyesini ikinci en yüksek seviyeye çıkardı.

Avrupa’daki ABD ordusu, terör saldırısı endişesiyle hafta sonu alarm durumuna geçirildi. CNN’in haberine göre, Stuttgart’taki Avrupa Komutanlığı da dahil olmak üzere birçok üs “Charlie” alarm seviyesine alındı. Bu durum, istihbaratın terörist bir saldırının muhtemel olduğunu gösterdiği zaman geçerli.

On yıllık sessizlik bozuldu

Bir ABD yetkilisi, bu tehdit seviyesinin on yıldır kullanılmadığını belirtti. Güvenlik önlemlerinin artırılmasına sebep olan bulgular net değil, ancak Avrupa’da, Paris Olimpiyatları ve Almanya’daki Avrupa Futbol Şampiyonası sırasında terör tehlikesi olabileceğine dair uyarılar yapıldı.

Güvenlik önlemleri artıyor

Alman hükümeti, güvenliği sağlamak için 580 uluslararası polis memuru görevlendirdi. İçişleri Bakanı Nancy Faeser, her türlü tehlikeye karşı hazırlıklı olduklarını söyledi. Fransa da, yaklaşan Olimpiyatlar için benzer önlemler aldı.

ABD’den seyahat uyarısı

ABD, Almanya’ya yönelik seyahat tavsiyelerini yüksek bir güvenlik seviyesinde tutmaya devam ediyor. Dışişleri Bakanlığı, seyahat uyarısının “Artan dikkat” seviyesinde kalacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT