2. Mannheim vakası Nürnberg'de gerçekleşti: İranlı adam polise bıçakla saldırdı, vurularak durduruldu

2. Mannheim vakası Nürnberg'de gerçekleşti: İranlı adam polise bıçakla saldırdı, vurularak durduruldu

Bavyera'daki Lauf an der Pegnitz tren istasyonunda bir adam polis memurlarına bıçakla saldırdı. Polis onu ateşli silahla durdurabildi.

Nürnberg yakınlarındaki Lauf an der Pegnitz'de bıçaklı saldırgan olduğundan şüphelenilen bir kişinin federal polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından, olayın nedeni ve tam olarak nasıl geliştiği hala belirsizliğini koruyor. Nürnberg savcılığından Heike Klotzbücher, "Soruşturmanın henüz çok başındayız" dedi.

Polise göre, 34 yaşındaki İranlı bir adam Pazar günü S-Bahn istasyonunun yanındaki otobüs durağında Federal Polis devriye aracına saldırdı. Saldırganın, üç polis memuru araçtan indiğinde de onlara saldırdığı iddia ediliyor. Bir kadın federal polis memurunun karşılık olarak saldırgana ateş ettiği ifade edildi. Saldırgan adamın olay yerinde aldığı yaralarla öldüğü aktarıldı.

Adamın etrafını sardılar

Nürnberg savcılığından Heike Klotzbücher, bir ya da daha fazla ateş edilip edilmediği bilgisini vermedi. İnternette dolaşan bir cep telefonu videosunda, Federal Polis'ten üç memurun yerde yatan bir adamın etrafını sardığı görülüyor. Bir kadın polis memuru silahını adama doğrultuyor. Polise göre, üç federal polis memuru hemen ilk yardım uyguladı ve daha sonra bir acil doktoru da onlara katıldı. Ancak, onu kurtarmayı başaramadılar. Kadın polis ve iki meslektaşı ise yara almadan kurtuldu.

Adamın nerede yaşadığı, olası nedenlerinin neler olabileceği ve geçmişte polisle başının belaya girip girmediği bilnimiyor. Şimdi kanıtlar analiz edilecek ve tanıklar sorgulanacak.

Festival vardı

Nürnberg'in doğusunda yer alan yaklaşık 26.000 nüfuslu Lauf an der Pegnitz kasabasında o gün eski şehir festivali kutlanıyordu. Bu nedenle saldırı sırasında çok sayıda ziyaretçi dışarıdaydı. Ancak polise göre halk için herhangi bir tehlike söz konusu değildi. Acil durum hizmetleri istasyonu geniş bir alanı kordon altına aldı. S-Bahn trenleri uzun bir süre çalışmadı.

Mayıs ayı sonunda Mannheim'da bir polis memuruna bıçaklı saldırı düzenlenmişti. 25 yaşındaki bir Afgan pazar meydanında beş kişiyi bıçakla yaralamış; 29 yaşındaki polis memuru Rouven Laur iki gün sonra aldığı yaralar nedeniyle hayatını kaybetmişti. Başka bir polis memuru saldırganı vurmuştu. 25 yaşındaki saldırgan şu anda cinayet şüphesiyle gözaltında tutuluyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT