Berlin'de tecavüzcü firar etti, polis her yerde onu arıyor

Berlin'de tecavüzcü firar etti, polis her yerde onu arıyor

Berlin'de bir tecavüzcü firarda. Adam izinli bir yürüyüş sırasında gardiyanların elinden kaçtı.

Berlin'de bir tecavüzcü daha, izinli tahliye sırasında gardiyanların elinden kaçarak firar etti. Tecavüz ve saldırı suçlarından hapis cezasını çeken ve firarından önce Tegel Cezaevinde önleyici gözaltında tutulan 57 yaşındaki adam Cumartesi akşamı kaçmayı başardı. Polis geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Olay saat 17.25 sularında, tecavüzcü adamın Berlin-Neukölln'de bulunan annesini ziyaretten dönerken meydana geldi. Adamın, gardiyanların elinden tam olarak nasıl kaçmayı başardığı hala belirsizliğini koruyor.

42 kez olaysız geçti ama...

57 yaşındaki şahıs 2010 yılında tecavüz ve saldırı suçlarından beş yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Cezasını çektikten sonra önleyici gözaltında tutuldu. Bir mahkeme sözcüsüne göre, şimdiye kadar toplam 42 kez refakatçi eşliğinde serbest bırakıldı ve bunlar hep olaysız geçti.

Daha geçen hafta benzer bir olay yaşanmış, çifte cinayetten hüküm giymiş bir kişi tahliye edildiği sırada firar etmiş ve kararlaştırıldığı üzere Tegel Cezaevine dönmemişti. Ülke çapında yürütülen bir operasyonun ardından adam nihayet Brandenburg'da yakalanmıştı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT