Ukrayna Almanya'dan aldığı ateşli silahlarla Rusları vuruyor

Ukrayna Almanya'dan aldığı ateşli silahlarla Rusları vuruyor

Ukrayna ordusunun Harkov bölgesinde Almanya'dan tedarik edilen Panzerhaubitze 2000 obüslerini Rusya topraklarındaki hedefleri vurmak için kullanmaya başladığı belirtildi.

Rusya-Ukrayna savaşı sürerken Batı'nın da Ukrayna'ya desteği sürüyor.

Almanya'dan da Ukrayna'ya birçok kez hem askeri hem de parasal yardım yapıldı.

Bild gazetesi ise Ukrayna ordusunun Harkov bölgesinde Almanya'dan tedarik edilen Panzerhaubitze 2000 obüslerini Rusya topraklarındaki hedefleri vurmak için kullanmaya başladığını yazdı.

Haberi aktaran RBC gazetesi, obüslerin menzilinin 40 km olduğunu belirtti.

Almanlar istemiyor

Öte yandan, Almanya, ABD'nin ardından Ukrayna'ya en çok askeri yardım yapan ülke konumunda bulunuyor.

Almanya, daha önce birçok defa Ukrayna'ya askeri yardım yapmıştı.

Yapılan bir ankete göre ise, Alman vatandaşlarının yarıdan fazlası Ukrayna'ya yapılan askeri yardımın azaltılmasından yana olduğunu söylemişti. Almanların %54'ü Ukrayna'ya yapılan yardımlardan tasarrufa gidilmesini savunmuştu.

Kısacası, Almanlar bu durumdan pek de hoşnut değiller...

Zira ülkede, Rusya-Ukrayna savaşından sonra 1 milyondan fazla Ukrayna vatandaşı yaşamaya başladı. Almanlar, çok sayıdaki Ukraynalı vatandaşın ülkelerine gelmesinden rahatsızlığını dile getiriyor. Devlet desteğini alan Ukraynalılar, dil eğitimlerinden işe, oturdukları evlerden sosyal yardım parasına kadar birçok imkandan yararlanabiliyor.

Ayrıca Almanya'nın Ukrayna'ya bu derece desteği, Almanları kızdırıyor. Söz konusu durum, ülke ekonomisini de etkiliyor. Savaşa ayrılan bütçeyle birlikte Rusya ile bozulan ilişkiler ve bir milyonun üzerinde ek yük düşünüldüğünde Almanlar, yükselen enflasyondan da, artan benzin fiyatlarından da hem savaşı hem de Ukraynalıları sorumlu tutuyor.

ARTI49

FOTOĞRAF: Temsili

HABERE YORUM KAT