Kuzey Kore 'insan dışkısı' gönderdi, torbalarda parazite rastlandı

Kuzey Kore 'insan dışkısı' gönderdi, torbalarda parazite rastlandı

Güney Kore'den bir bakanlık yetkilisi, Kuzey Kore'nin gönderdiği balonlarda insan dışkısı ve parazitlerle enfekte toprak bulunduğunu açıkladı.

Kuzey Kore, Mayıs ayından bu yana Güney Kore'ye 1500'den fazla atık taşıyan balon gönderdi. Bu balonlar, Güney Koreli muhaliflerin Kuzey Kore'ye broşür kampanyası düzenlemesine karşı bir misilleme olarak gönderiliyor. Yetkililer, balonlarda bulunan çöp torbalarında parazitlerle enfekte olmuş toprak ve insan dışkısı olduğunu belirtti.

Parazit Tespiti ve Enfeksiyon Riski

Balonlardaki bazı paketler analiz edildiğinde "yuvarlak kurtlar, kırbaç kurtları ve sivrikuyruk" gibi parazitler tespit edildi. Güney Kore'deki ilgili bakanlık, bu paketlerden enfeksiyon kapma riskinin düşük olduğunu açıkladı. Balonların içindeki diğer eşyalar arasında Mickey Mouse, Winnie the Pooh ve Hello Kitty karakterlerinin bulunduğu kesilmiş "Batı" kıyafetleri, çoraplar, elbiseler ve çocuk kıyafetleri yer aldı.

Kuzey Kore'nin Ekonomik Durumu

Güney Kore'den bir bakanlık yetkilisi, Kuzey Kore'nin gönderdiği atıkların, ülkenin kötü ekonomik durumunu ortaya çıkardığını ifade etti. Kuzey Kore'nin kimyasal gübre yerine insan dışkısı kullanmasının, balonlardan çıkan toprağın parazitlerle enfekte olmasına neden olduğu belirtildi.

Propaganda Savaşları

Kuzey Kore, bu balonların, Kuzey Kore'ye yiyecek, ilaç, nakit para ve rejim karşıtı broşürler taşıyan Güney Koreli aktivistlerin propaganda kampanyasına misilleme olduğunu açıkladı. İki Kore arasındaki sınır ötesi propaganda savaşları son dönemde hız kazandı. Kuzey, Güney'e çöpler gönderirken, Güney Kore sınır boyunca güçlü hoparlörlerden pop şarkıları ve haberler yayımlıyor.

Güney Kore'den Uyarı

24 Haziran'da yeni balonların sınırı geçmesinin ardından, Güney Koreli yetkililer halkı düşen nesnelere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Güney Kore'deki bir eylemci ise, bu hafta Kuzey Kore'ye doğru propaganda broşürleri taşıyan daha fazla balon uçurduğunu AFP haber ajansına bildirdi.

HABERE YORUM KAT