Tekne gezisinde ırkçı hareketler polisi harekete geçirdi

Tekne gezisinde ırkçı hareketler polisi harekete geçirdi

Cumartesi akşamı Saalburg-Ebersdorf'ta düzenlenen bir tekne partisinde yabancı düşmanı sloganlar atıldı. Davetlilerin "Hitler selamı" verdiği de söyleniyor.

Cumartesi akşamı Saalburg-Ebersdorf (Saale-Orla bölgesi) yakınlarındaki Bleilochtalsperre barajında düzenlenen bir tekne partisinin ardından polis, nefrete teşvik şüphesiyle soruşturma yürütüyor.

Cumartesi akşamı tekne limana yanaştığında bazı konuklar Gigi D'Agostino'nun parti şarkısı "L'amour toujours" eşliğinde yabancı düşmanı sloganlar attı. Bu olay polisin elindeki bir video ile belgelendi. Video daha önce sosyal medyada dolaşıma sokulmuştu.

Konuklar "Hitler selamı" verdi!

Teknede çoğunluğu gençlerden oluşan yaklaşık 120 misafir bulunuyordu ve bunlardan 15'inin kişisel bilgileri alındı. Diğer şeylerin yanı sıra, "Hitler selamı" verdikleri de söyleniyor.

Polis, organizatörden etkinliğe katılanların bir listesini aldı ve soruşturmayı sürdürüyor.

Bir ay önce Kuzey Denizi'ndeki Sylt adasında çekilen bir video ülke çapında öfkeye neden olmuştu. Bu videoda da Gigi D'Agostino'nun şarkısı eşliğinde yabancı düşmanı sloganlar atan gençler yer alıyordu. Benzer olaylar diğer eyaletlerde de rapor edilmişti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum