Lufthansa kullananlara kötü haber: Artık daha pahalı olacak

Lufthansa kullananlara kötü haber: Artık daha pahalı olacak

Lufthansa yolcuları Ocak 2025'ten itibaren uçuşlar için çevresel ek ücret ödemek zorunda kalacak. Bu, şirketin AB tarafından dayatılan "düzenleyici çevre gerekliliklerine" verdiği yanıttan kaynaklanıyor.

Lufthansa, yeni AB çevre düzenlemelerinin bazı maliyetlerini müşterilerine yansıtmak istiyor. Şirket, önümüzdeki Ocak ayından itibaren uçuş rezervasyonu yapan müşterilerinden şimdiden bir çevre ek ücreti talep ediyor.

Ücret bir ile 72 Euro arasında olacak. Şirket Salı günü yaptığı açıklamada, kesin fiyatın sadece uçuş mesafesine değil, aynı zamanda seçilen ücrete de bağlı olduğunu duyurdu. Ücret, AB ülkeleri, Büyük Britanya, Norveç ve İsviçre'den yapılan tüm uçuşlar için geçerli olacak.

Şirket tek başına karşılayamayacağını belirtti

Frankfurt - Londra rotası için 4 Euro ve Frankfurt - New York rotası için 9 Euro çevresel ek ücret var. Çevre ücretinin miktarı Lufthansa'nın rezervasyon sayfalarında "Fiyat ayrıntıları" sekmesinde gösteriliyor.

Lufthansa bu ek geliri, yeni AB çevre düzenlemelerinden kaynaklanan maliyetlerin bir kısmını karşılamak için kullanmak istiyor. Şirkete göre, bunlar milyarlarca dolarlık yatırım gerektirecek. Şirket sözcüsü "Lufthansa Grubu maliyetleri tek başına karşılayamaz" dedi.

1 Ocak'tan itibaren yakıta sürdürülebilir şekilde üretilmiş biyo-kerosen eklenmelidir. Ek bir maliyet faktörü de AB'deki emisyon ticareti: CO2 emisyonları CO2 sertifikalarının ticareti yoluyla azaltılacak.

ARTI49

HABERE YORUM KAT