Almanya'da ilginç olay: 250 kilogramlık bombayı imha ederken 250 kiloluk bomba daha buldular

Almanya'da ilginç olay: 250 kilogramlık bombayı imha ederken 250 kiloluk bomba daha buldular

Oranienburg'da ilginç bir olay yaşandı. Bölgede biir bombanın patlatılması için yapılan hazırlıklar sırasında İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma patlamamış ikinci bir bomba daha bulundu.

Almanya'nın Brandenburg eyaletinde yer alan Oranienburg'da bir bombanın patlatılması için yapılan hazırlıklar sırasında İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma patlamamış ikinci bir bomba bulundu.

Oranienburg şehir sözcüsü Eike-Kristin Fehlauer Çarşamba günü rbb'ye yaptığı açıklamada, bombanın eski Lehnitz askeri ormanındaki bir bomba kraterinde bulunduğunu söyledi.

250 kilogramlık bomba bulunmuştu

Önceki hafta ormanda 250 kilogramlık bir bomba bulunmuştu ve bu bomba Perşembe günü patlatılacak. Fehlauer'e göre, şimdi bulunan yeni patlamamış bomba da patlatılacak. Bu bomba da diğeri gibi 250 kilogram ağırlığında ve muhtemelen uzun süreli bir kimyasal fünyeye sahip.

Belediyeye göre, Perşembe günü meydana gelecek patlamadan yaklaşık 120 bölge sakini etkilenecek. Bu kişilerin sabah 9'a kadar alanın etrafındaki bir kilometrelik yasak bölgeyi terk etmeleri gerekiyor. Halihazırda 100 metre yarıçaplı bir dışlama bölgesi mevcut.

ARTI49

FOTOĞRAF: TEMSİLİ

HABERE YORUM KAT