Almanya Sivas'ın katillerini koruyor

Zamansız Sohbetler programının bugünkü konukları AABK Onursal Başkanı Turgut Öker ve Sivas Davası Avukatı Ali Yılmaz oldu.

Artı49'un YouTube kanalında "Zamansız Sohbetler" programında o gün dikkat çeken konuklar yer aldı.

Programda; gazeteci Süheyla Kaplan ve gazeteci Dilek Şirin, her Cuma günü akşam saat 19:00'da Artı49'un YouTube kanalında yayın yapıyorlardı.

Program bugün "Sivas Özel" başlığına sahipti ve Sivas Katliamı'nı odağına aldı. Programın bugünkü konukları ise AABK Onursal Başkanı Turgut Öker ve Sivas Davası Avukatı Ali Yılmaz oldu.

Programda; "Sivas Katliamı'nda hüküm giyen failler neden Almanya'da yaşıyor?", "Katillerin hukuki süreçleri", "Almanya neden katilleri iade etmiyor", "Zaman aşımı ve ailelerin dinmeyen ıstırabı" gibi konular ele alındı.

Program canlı şekilde yayınlandı.

Avukat Ali Yılmaz, Sivas Katliamı davasıyla ilgili bilgiler verirken, katliamın örgütlü ve organize yapıldığına dair birtakım kanıtlar aktardı.

Turgut Öker de Sivas katillerinin Almanya'da hukuk önüne teslim edilemeyişini Alevi kamuoyunun yeterince ve güçlü baskı kuramamasından kaynaklandığının altını çizdi. Ve emperyalizme işaret ederek, o dönem yaşanan katliamın sistemli yapıldığını söyledi.

Öte yandan, programın bir önceki haftaki konuğu ise Erkan Pehlivan olmuştu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum