Mannheim'daki bıçaklı saldırı bardağı taşırdı: "Bu böyle gitmez"

Mannheim'daki bıçaklı saldırı bardağı taşırdı: "Bu böyle gitmez"

Mannheim'da uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaralanan bir polis memuru hayatını kaybetti. Politikacılar dehşete kapıldı ve sonuç alınmasını talep ediyor.

Mannheim'da bıçaklı bir saldırı sonucu genç bir polis memurunun hayatını kaybetmesi Almanya genelinde şaşkınlık yarattı. Aynı zamanda saldırının sonuçları da tartışılıyor. CDU'lu Belediye Başkanı Christian Specht, kentin belediye binasında bugünden itibaren yas bayrağı dalgalandırılması talimatını verdi.

Cuma sabahı şehir merkezindeki pazar meydanında İslam'ı eleştiren Pax Europa (BPE) hareketi tarafından düzenlenen bir etkinlikte meydana gelen saldırıda bir kişi, aralarında polis memurunun da bulunduğu altı kişiyi yaraladı. 29 yaşındaki polis memuru Pazar günü öğleden sonra yaralarına yenik düştü. Saldırgan polis memurunu başından birkaç kez bıçakladı.

25 yaşındaki saldırganın cinayeti neden işlediği henüz netlik kazanmadı. Afganistan doğumlu olan ancak 2014 yılında genç yaşta Almanya'ya gelen saldırganın şu ana kadar sorgulanacak durumda olmadığı ve saldırıdan sonraki dakikalarda yaralandığı bildirildi.

"BU BÖYLE DEVAM EDEMEZ"

Polis yetkilileri, eyalet kriminal daireleri ve Federal Kriminal Dairesi, meslektaşlarının ölümünün yasını X platformunda #einervonuns etiketi altında ülke çapında tuttu. Federal Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, “Mannheim'da insan hayatını korumak için cesurca müdahalede bulunan polis memurunun ölümü beni derinden sarstı” dedi.

Steinmeier ayrıca “siyasi tartışmaların acımasızlaşması ve ülkemizde artan şiddet eğilimi” konusundaki endişelerini de dile getirdi. Federal Cumhurbaşkanı, "Bu böyle devam edemez. Şiddet, demokrasimizi güçlü kılan unsurları tehlikeye atıyor" diye belirtti.

"ARTIK TOLERANS YOK!"

Federal Şansölye Olaf Scholz da X'e şunları yazdı:

“Hepimizin güvenliğine olan bağlılığı en yüksek takdiri hak ediyor. Düşüncelerim ailesiyle ve bu acı saatlerde onun yasını tutan herkesle birlikte.”

CDU lideri Friedrich Merz ise X'te şunları vurguladı:

“Cuma günkü bıçaklı saldırı bugün sinsi bir cinayete dönüştü. Düşüncelerim ailesiyle birlikte. Bu tek kelimeyle korkunç. Bu cinayet, failine sempati duyanlar için bile ağır sonuçlar doğurmalıdır.”

Almanya Federal Maliye Bakanı Christian Lindner ise, duyduğu öfkeyi dile getirirken, “İslamcı terörizme karşı kendimizi savunmalıyız. Güvenlik makamlarını mali açıdan güçlendirmeye devam edeceğiz. Artık yanlış tolerans yok” dedi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
6 Yorum