Türkler Avrupa Şampiyonası'ndan neden izole ediliyor

Türkler Avrupa Şampiyonası'ndan neden izole ediliyor

Gazeteci-yazar Halit Çelikbudak, Türkiye-Avusturya maçının şifreli olarak yayınlanacak olmasına tepki gösterdi ve "Ticari hareketlerle Türkler neden Avrupa Şampiyonası'ndan izole ediliyoruz?" dedi.

Almanya'da devlet kanalları ARD ve ZDF, Türkiye-Avusturya maçını şifresiz yayınlamama kararı aldı, bu durum büyük tepki topladı. Mücadelenin, Telekom'un platformu olan Magenta TV'de ücretli olarak yayınlanacağı belirtiliyor. Bu durum, gurbetçi Türkler arasında hayal kırıklığına neden oldu.

Almanya'nın dün akşamki maçını şifresiz yayınlanırken, Türkiye maçının şifreli olarak yayınlanacak olması kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

"Neden izole ediliyoruz?"

Gazeteci-yazar Halit Çelikbudak ise duruma tepki gösterdi.

Çelikbudak, "Yaklaşık 4 milyon vatandaşımızın bulunduğu Almanya’da. üç ayda bir devlet kanalları ARD ve ZDF’e her ev 55,08 Euro senelik 223.20 Euro Radyo Televizyon vergisi ödüyor. Yani Almanya’daki Türkler, yılda yaklaşık 120 milyon televizyon vergisi ödedikleri halde maçı devlet kanallarında izleyemeyecekler. Maç, ücretli yayınlar yapan Paytv'den yayınlanacak" diye yazarken, Almanya'daki Türk kökenli milletvekillerine seslendi ve şunları söyledi:

"Sayın Milletvekillerim, Şimdi size sorum Almanya'da yaşayan biz Türkler de diğer tüm vatandaşlar gibi GEZ ücretlerimizi ödüyoruz. Kamu yayıncıları ARD ve ZDF Türkiye-Avusturya maçını canlı yayınlamayacak. Ticari hareketlerle Türkler neden Avrupa Şampiyonası'ndan izole ediliyoruz? Sizler bunun için ne yapıyorsunuz? Apartheid bir toplumda mı yaşıyoruz?"

ARTI49

HABERE YORUM KAT