Rentenanpassungsmitteilung: Emekli maaşı artışını neden henüz alamadınız?

Rentenanpassungsmitteilung: Emekli maaşı artışını neden henüz alamadınız?

Temmuz 2024'te Almanya'da emekli maaşlarına %4,57 oranında zam yapılacak; malulen emeklilik alanlar için bu oran %12'ye çıkabilir.

Temmuz 2024 itibarıyla, Almanya'daki 21 milyon emekli daha fazla maaş alacak. Bu yılki zam oranı %4,57 ile enflasyon oranının üstünde. Özellikle geçmişte malulen emeklilik alanlar için zam oranı %12'ye kadar çıkabilir.

Zam Almayı Bekleyenler

Çoğu emekli için zam oranı %4,57 olacak, ancak tüm hak sahipleri bu artışı 1 Temmuz'da almıyor. Bu durum, özellikle 2004 Nisan ayından sonra emekli olanlar için geçerli. Bu grup, zamdan hemen yararlanamayacak. Önceden emekli olanlar ise, Haziran sonunda zamlı maaşlarını hesaplarında görmüş olmalı.

Ödeme ve Bilgilendirme Süreci

Deutsche Rentenversicherung'a göre, çoğu emekli maaş artışını Temmuz sonunda alacak. Deutsche Post'un Rentenservice birimi, Haziran ortasında emeklilere 'Rentenanpassungsmitteilung' yani emekli maaşı ayarlama bildirimlerini göndermeye başladı. Bu bildirimlerin Temmuz sonunda tamamlanması bekleniyor ve emeklilere maaş artışları ve yeni ödeme tarihleri hakkında bilgi verilecek.

Bekleyişte Olan Emekliler

Henüz bu tür bir bildirim almayan emekliler, zamlı maaşları almamış olabilir. Bu durum, belirsizlikleri ve soruları gündeme getiriyor.

HABERE YORUM KAT