Frankfurt'tan kampanya: Arabanı getir 1 yıllık ücretsiz bileti kap

Frankfurt'tan kampanya: Arabanı getir 1 yıllık ücretsiz bileti kap

Gelecekte, gönüllü olarak arabalarından vazgeçen Frankfurt sakinleri bir yıl boyunca ücretsiz Deutschland-Ticket alacaklar. Böylece Frankfurt, Marburg'dan sonra daha az araç trafiğini teşvik eden bir sonraki Hessen şehri olacak.

Frankfurt'ta özel aracından vazgeçen herkes 588 Euro değerindeki Deutschland-Ticket'i bir yıl boyunca ücretsiz olarak alacak. Cuma günü Yeşiller'in hareketlilik departmanı başkanı Wolfgang Siefert tarafından sunulan Frankfurt şehrinin yeni çevre bonusunun bu şekilde çalışması gerekiyor. Bu uygulama önümüzdeki Pazartesi, 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe girecek.

"Biz kısa mesafelerin şehriyiz" diyen Siefert, araba olmadan da ulaşımın kolay olduğunu, örneğin toplu taşıma araçlarının yanı sıra bisikletle, e-scooterlar ve araç paylaşım hizmetleriyle de ulaşımın mümkün olduğunu söyledi.

Şartları açıkladılar

Mobilite Başkanı, yerel ulaşım şirketi traffiQ ve Verkehrsgesellschaft Frankfurt am Main (VGF) ile birlikte ücretsiz biletin kesin şartlarını açıkladı: Çevre bonusu için başvurmak isteyen herkesin birincil ikametgahının Frankfurt'ta olması ve en az 18 yaşında olması gerekiyor.

İçten yanmalı motora sahip kendi arabaları en fazla üç ay önce hurdaya çıkarılmış, satılmış veya elden çıkarılmış olmalıdır. Buna ek olarak, kişi başvuruda bulunmadan bir yıl önce yeni bir araç kaydettirmemiş olmalı ve çevre bonusu alırken bunu tekrar yapmamalıdır.

Çevre bonusuna başvurmak için, kişinin üzerine kayıtlı tüm araçlara ilişkin Merkezi Araç Kaydı'ndan alınan ve Federal Motorlu Taşımacılık Dairesi'nde ücretsiz olarak düzenlenebilen bir ekstre gereklidir.

Başvuru, çevre bonusu olarak Deutschlandticket için bir sipariş formuyla birlikte 1 Temmuz'dan itibaren Hauptwache'nin B katındaki VGF bilet merkezine yapılabilir. Bir yıl süreyle geçerli olan bilet doğrudan çipli kart olarak verilecek.

VGF ayrıca web sitesinde nasıl başvurulacağına ve gerekliliklere ilişkin ayrıntıları da açıkladı.

Bütçe yarım milyon Euro

Siefert, Frankfurt Belediyesi'nin çevre bonusunun, "artan trafik hacmine rağmen verimli hareketlilik sağlamak, insanların yaşam kalitesini arttırmak ve iklim değişikliğine karşı koymak için" şehirdeki motorlu özel taşımacılığı azaltma hedefine biraz daha yaklaştıracağını umduğunu söyledi.

traffiQ Genel Müdürü Tom Reinhold ise "Ayda 50 ya da 60 başvuru bekliyoruz" dedi. Bu nedenle şehir için yıllık maliyetin 420.000 Euro'ya kadar çıkması bekleniyor. Bonus için toplam yarım milyon Euro'luk bir bütçe mevcut, bu da programdaki yaklaşık 850 katılımcı için yeterli olacak. Bir yıl sonra programın başarılı olup olmadığının değerlendirilmesi hedefleniyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT