Suriyelinin işlediği cinayet Almanya'da öfkeye neden oldu: Nancy Faeser'a "istifa et" çağrısı

Suriyelinin işlediği cinayet Almanya'da öfkeye neden oldu: Nancy Faeser'a "istifa et" çağrısı

Nancy Faeser'in Bad Oeynhausen'daki suçun faili olduğu iddia edilen kişi hakkında yaptığı açıklama muhalefette tepki topladı.

Bad Oeynhausen'da 20 yaşındaki bir gencin vahşice öldürülmesinin ardından mültecilerin sınır dışı edilmesine ilişkin tartışmalar yeniden yoğunlaştı. Failin aile birleşimi programı kapsamında Almanya'ya gelen bir Suriyeli olduğu ve polis tarafından zaten tanındığı söyleniyor.

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, SPD'nin bir belediye konferansında dava hakkında yorumda bulundu. Faeser, şunları söyledi:

"Ve inanıyorum ki bu başarısız sosyal entegrasyon biçimi hakkında çok daha fazla konuşmamız gerekiyor."

"İstifa etmeli"

Bu durum CSU'nun Federal Meclis'teki parlamento yöneticisi tarafından tepkiyle karşılandı.

Federal Meclisi Üyesi Alexander Hoffmann, SPD'li siyasetçinin açıklamalarından bir sonuç çıkarılması çağrısında bulundu. Hoffmann gazeteye verdiği demeçte, "Eğer bakan ölümden halkı sorumlu tutma konusunda ciddiyse derhal istifa etmelidir" dedi.

Bakanın açıklamaları FDP'li siyasetçi Wolfgang Kubicki tarafından da eleştirildi. Kubicki, "Bayan Faeser'in Alman toplumunun göçmenlere karşı bir görevi olduğunu söylemesinden ciddi endişe duyuyorum. Sorun daha ziyade birçok suçun faili için ciddi sonuçlar doğurmamasıdır."

Federal Polis Sendikası Başkanı Heiko Teggatz, Platform X'e şunları yazdı:

"Bu tek kelimeyle inanılmaz! Nutkum tutuldu. Bu, saygısızlık açısından artık aşılamaz."

Olay tepki toplamıştı

Pazar gecesi yaşanan olay ülke çapında tepki toplamıştı. Zanlı Suriyelinin aniden 20 yaşındaki gence saldırdığı ve kafasına yumruk ve tekme attığı söyleniyor. Genç adam birkaç gün sonra hastanede hayatını kaybetti. Müfettişlere göre, zanlının geçmişinde şiddet, mülkiyet ve narkotik suçları var ancak daha önce sabıkası yok.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
2 Yorum