Türkiye'nin maç kutlamaları Berlin'i karıştırdı: Önce çarpıp kaçtı sonra polise teslim oldu

Türkiye'nin maç kutlamaları Berlin'i karıştırdı: Önce çarpıp kaçtı sonra polise teslim oldu

Berlin-Neukölln'deki Hermannstraße'de dün gece ölümcül bir kaza meydana geldi. Bu sırada insanlar Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'ndaki zaferini kutluyordu.

Berlin-Neukölln'de Çarşamba akşamı geç saatlerde bir Mercedes'in çarptığı 57 yaşındaki bir adam hayatını kaybetti. Sürücü ilk etapta vur-kaç yoluna başvurdu.

Olay, Türk takımının Avrupa Şampiyonası'nda Çek Cumhuriyeti'ni yenerek son 16 turuna kalmasını kutlayan insanların bulunduğu Hermannstraße'de meydana geldi. Görgü tanıklarına göre Mercedes'ten Türkiye bayrakları da sallanıyordu. Aracın daha önce Karl-Marx-Straße'de birkaç kez korna çalarken ve hızlı sürerken görüldüğü söyleniyor.

Önce kaçtı sonra teslim oldu

Ölümcül kaza daha akşam 23.30 sularında meydana geldi. Mercedes aracın Hermannstrasse'de aşırı hızla birkaç aracı solladığı ve ardından yayaya kafa kafaya çarptığı söyleniyor. Yaya havaya fırlarken, anayolda bir süre ağır yaralı olarak yattı. Görgü tanıkları ilk yardımda bulundu ve hemen polis ve itfaiyeyi aradı. Ancak tüm yardımlar adam için çok geç kaldı ve adamı yeniden hayata çevirme çabaları başarısız oldu. Mercedes'in sürücüsü başlangıçta başka bir araca geçerek olay yerinden kaçtı. Ancak daha sonra polise teslim oldu ve tutuklandı.

Ölümcül kaza ile Türk taraftarların kutlamaları arasında doğrudan bir bağlantı olmadığı ifade ediliyor.

Berlin karıştı

Öte yandan, Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası zaferi Berlin'i karıştırdı.

Charlottenburg'daki Kurfürstendamm'da geleneksel konvoy yapıldı. Polis bu kutlamalara yaklaşık 300 kişinin katıldığını söyledi. Taraftarlar Türk bayrakları taşıyordu ve gözlemcilere göre havai fişekler de patlattılar. Çarşamba'yı Perşembe'ye bağlayan gecenin ilerleyen saatlerinde polis memurlarına şişeler fırlatıldı. Bir polis memuru hafif şekilde yaralandı.

Maçın bitiş düdüğünün hemen ardından Kreuzberg'de de havai fişekler patlatıldı. Gece yarısı Yorckstraße'de arabalar korna çalıyor ve yüksek sesle müzik çalıyordu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT