Çipras'tan Türkçe mesaj: "boyun eğme"

Çipras'tan Türkçe mesaj: "boyun eğme"

Aleksis Çipras, Koç Üniversitesi mezuniyet töreninde gençlere Türkçe "Boyun eğme" mesajı verdi. Konuşmasında değişim gücünün zorluklarından, dayanışmanın öneminden bahsetti ve Doğu Akdeniz'in barış denizi olması gerektiğini vurguladı.

Yunanistan eski Başbakanı Aleksis Çipras, Koç Üniversitesi'nin 30'uncu Mezuniyet Töreni'ne katıldı. Konuşmasının sonunda mezunlara Türkçe "Boyun eğme" diyerek alkış topladı.

Gençlere ilham verdi

Çipras, gençlere hitaben, değişim gücünün zorluklarını vurguladı. "Hayattaki amaçlarınızı gerçekleştirmek önemlidir. Ancak en büyük zorluk, sahip olduğunuz gücü nasıl kullandığınızdır" dedi. Ayrıca, başkalarını dinleme, başarısızlıkları kabul etme ve dayanışma konularında cesaretin önemine değindi.

Barış ve iş birliği vurgusu

Çipras, konuşmasında Nazım Hikmet'in "En güzel deniz henüz gidilmemiş olandır" dizelerine atıfta bulunarak, Doğu Akdeniz'in barış ve iş birliği denizi olması gerektiğini söyledi. Geçmişte aldığı siyasetten çekilme kararını hatırlatarak, bir Türk gencinin "Boyun eğme" sözüne değindi ve bu sözü unutmayacağını belirtti.

Çipras, ilkelerden ödün vermeden gelişmenin önemini vurguladı ve gençlere "Boyun eğme" mesajını bir kez daha hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum