Erdoğan’dan flaş açıklama: “Esed ile görüşürüm”

Erdoğan’dan flaş açıklama: “Esed ile görüşürüm”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme olasılığına ilişkin sorulan bir soruya "Sayın Esed ile görüşürüm" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme olasılığına ilişkin sorulan bir soruya "Sayın Esed ile görüşürüm" yanıtını verdi.

Erdoğan’ın Esad hakkında yaptığı açıklama şu şekilde:

“Diplomasi ilişkisi kurulmaması için hiçbir sebep yok. Biz Suriye ile ilişkileri geliştirmekte aynı şekilde birlikte hareket ederiz. Suriye'nin de iç işlerine karışmak gibi bir hedefimiz olamaz. Suriye halkı bizim kardeş halklar olarak yaşadığımız bir topluluktur.

Nasıl ki biz Suriye ile ilişkilerimizi geçmişte canlı tuttuysak, ailece görüşmelere varıncaya kadar Sayın Esed ile bu görüşmeleri yaptık, yarın olmaz diye bir şey mümkün değil, yine olur.”

Cumhur İttifakı Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmelerine devam edeceğini belirtti:

“Cumhur İttifakı'nın temsilcisi olarak Devlet Bey'le uzun süredir çalışmalarımız var. Devlet Bey'le yaptığımız görüşmeleri ara vermeden devam ettirdik, devam ettiriyoruz. Bundan sonra da devam ettireceğiz. Burada herhangi bir suistimale de fırsat vermeyi düşünmüyoruz. Böyle bir şey de söz konusu değil. Devlet Bey'le şu anda ülkemizin siyasi gelişiminde neler var, ne gibi tedbirler almamız gerekir, bunların değerlendirmesini yaptık. 1 saat civarında bu değerlendirmeleri yapıyoruz. Gerek MHP gerekse AK Parti olarak adımlarımızı atıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
3 Yorum