Almanya'da kimlikler ve pasaportlar için üç önemli değişiklik!

Almanya'da kimlikler ve pasaportlar için üç önemli değişiklik!

Federal İçişleri Bakanlığı, kimlik kartı yönetmeliği, pasaport yönetmeliği, ikamet yönetmeliği ve diğer birkaç yönetmelikte değişikliğe gidildiğini duyurdu.

Almanya'da yönetmeliklerde yapılan değişiklikler sayesinde gelecekte kimlik kartı, pasaport ve elektronik oturma izni gibi belgelere başvurmak daha kolay hale geliyor. Federal Konsey'in Eylül 2023'te yönetmeliği onaylaması halinde, yeni prosedürler Kasım 2023 ile Mayıs 2025 arasında kademeli olarak uygulamaya konulacak.

Yeni düzenlemelerle kimlik kartı, pasaport veya PIN mektubu gelecekte otomatlardan alınabilecek. Buna ek olarak, yetkililer kimlik kartları, pasaportlar ve elektronik oturma izinleri gibi devlet belgelerini başvuru sahipleri tarafından alınmak üzere bu makinelere bırakma seçeneğine sahip olacak.

Yapılan bu değişiklik şu şekilde çalışıyor; PIN mektubu veya belgesi kilitli bir bölmede tutulur. Kişi, PIN mektubunu veya belgesini almak için bölmeyi açabileceği kişisel bir kod alır. Bu nedenle resmi makamlardan ek bir tahsilat yapılması artık gerekli olmayacak. Daha önceleri PIN mektubu, kimlik kartı veya elektronik oturma izni posta ile gönderme yöntemiyle yapılıyordu.

Bununla birlikte Mayıs 2025'ten itibaren, kimlikler için yalnızca dijital biyometrik fotoğraflar kullanılacak ve basılı fotoğraflar artık kabul edilmeyecek. Bu sayede kimlik kartları, pasaportlar ve yabancılar hukuku kapsamındaki belgeler için başvuruda bulunmak kolaylaşacak, uygunsuz resimlerden kaçınılacak ve ek ofis randevuları ortadan kalkacak.

ARTI49

HABERE YORUM KAT