Almanya'daki Türkler ve Müslümanlar bu vergiyi ödememek için başvuru yapabilir!

Almanya'daki Türkler ve Müslümanlar bu vergiyi ödememek için başvuru yapabilir!

Almanya'da kilise vergisi adı altında bir vergi toplanıyor, aynı zamanda din vergisi olarak da bilinir. Bu vergiden farklı dinlere göre muafiyet sağlanabilir.

Kilise vergisi, Almanya'daki kiliselerin ve bazı dini merkezlerin masraflarını karşılamak amacıyla kullanılıyor. Vergi, Almanya'daki Katolik veya Protestan kiliselerine üye olan kişiler tarafından ödenir ve kiliseye bağlı olmadığını kanıtlayanlardan alınmaz. Benzer şekilde, Yahudi cemaati üyeleri de benzer bir vergi öder, ancak diğer dini cemaatler için böyle bir vergi uygulanmaz.

Almanya'da din vergisi, brüt maaş üzerinden kesilen gelir vergisinin farklı eyaletlere göre değişen yüzde 8 veya 9'u oranında kesilir. 44 milyon Katolik ve Protestan'dan yaklaşık yarısı din vergisi öderken, geliri olmayan çocuklar ve gençler ile düşük ücretli ve işsiz kişiler bu vergiden muaf tutulur.

Kiliseler tarafından toplanan vergi miktarı 2019'da rekor seviyeye ulaştı ve 2018'e göre %2,4 arttı. Bu vergi, tarihsel olarak kamulaştırma tazminatı olarak toplandı ve kiliseye katılımdaki düşüşlere rağmen önemli bir gelir kaynağı oldu.

Almanya'da kilise vergisinden muaf olmak isteyenler, ilk kez ikametgah kaydını yaptırırken ve yeni bir işe başlarken doğru bilgileri vererek bu süreci kolaylıkla yönetebilirler. Ancak işverenin yanlışlıkla bu vergiyi kesinti olarak uyguladığı durumlarda, işverenle iletişime geçerek hatayı düzeltebilir ve bir sonraki aydan itibaren verginin alınmasını engelleyebilirler.

Eğer kişi farkında olmadan yanlış bilgilerle ikametgah kaydını yapmışsa, vatandaşlık ofisine giderek bu hatayı düzeltebilir. Bu işlem için yaklaşık 30 Euro civarında bir ücret ödemesi gerekebilir ve ziyaret sırasında gerekli belgeleri yanlarında bulundurmalıdır.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
3 Yorum