Berlin'de Türk holigan yolda yürüyen gurbetçiye çarptı

Berlin'de Türk holigan yolda yürüyen gurbetçiye çarptı

Almanya'nın başkenti Berlin'de, Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası maçını kutlamak isteyen Türk holigan aracı ile bir gurbetçiye çarparak ölümüne sebep oldu.

Almanya'nın başkenti Berlin'de, Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası maçını kutlamak için düzenlenen araba konvoyu sırasında, 25 yaşındaki Malik O. adlı sürücü, 67 yaşındaki Sait T.'yi ölümcül bir şekilde ezdi. Olaya rağmen Malik O., tutuklanmadı.

Polis Açıklaması ve Soruşturma Detayları

Berlin Polisi Sözcüsü Martin Halweg, "Trafik kazası sonucu ölümle sonuçlanan bu olayla ilgili olarak sürücüye karşı soruşturma yürütülmekte, ancak tutuklama için yeterli gerekçe bulunamadığından dolayı herhangi bir tutuklama kararı çıkarılmamıştır," dedi.

Kaza Anı ve Kurbanın Son Anları

Kaza, Neukölln semtindeki Hermannstraße üzerinde bulunan Café Firat'ta maçı izledikten sonra evine yürümekte olan Sait T. için trajik bir sonla bitti. Evine sadece birkaç yüz metre kala, Malik O. yönetimindeki 585 beygir gücündeki Mercedes AMG, Sait T.'ye çarptı ve onu park halindeki araçların arasına fırlattı. Malik O., kazadan kısa bir süre sonra polise teslim oldu, fakat bu sırada Sait T. olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Toplumun Tepkisi ve Devam Eden Soruşturma

Sait T. için toplumda büyük bir yas var. Polis, kazanın hemen ardından Malik O.'nun aracından fren izi olup olmadığını ve diğer delilleri incelemeye aldı. Polis sözcüsü, "Kaza yerindeki tüm izler güvenli bir şekilde koruma altına alındı. Sürücünün fren yapıp yapmadığı ise halen araştırılma konusudur," şeklinde konuştu.

Sözcü, olası bir yargılama sürecine ve bu süreçte dikkate alınacak faktörlere değinerek, "Son karar, strafgericht tarafından verilecek. Malik O.'nun hareketlerinin cezayı artırıp artırmayacağına dair bir yargılama olup olmayacağı ise henüz belirsiz," dedi.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum