Berlin merkezli eczane dağıtım hizmeti iflas etti

Berlin merkezli eczane dağıtım hizmeti iflas etti

Bir başka teslimat hizmeti daha krizde: Mayd adlı dağıtım hizmeti iflas etti. Mayd, bir zamanlar 500 kişiyi istihdam ediyordu.

Berlin merkezli ilaç dağıtım hizmeti Mayd, çeşitli iş medyası tarafından bildirildiği üzere iflas başvurusunda bulundu. BBL hukuk firmasından Florian Linkert geçici iflas yöneticisi olarak atandı. BBL sözcüsüne göre, iflasın nedenleri kötüleşen yatırım ortamı, azalan yatırımcı ilgisi ve e-reçetedeki gecikmeler.

2021'de kurulan şirket 70'ten fazla şehirde faaliyet gösteriyor ve hızlı ilaç teslimatı sunuyor. Müşteriler uygulama üzerinden sipariş verebiliyor ve kurye sürücüleri siparişleri 30 dakika içinde teslim ediyor. Ancak uygulama Cumartesi günü kullanılamadı.

Belirsizliğini koruyor

Ancak Mayd'e ne olacağı hala belirsizliğini koruyor. Geçici iflas yöneticisi, şirketin durumunun kapsamlı bir resmini elde etmek için durumu araştırıyor. Linkert Wirtschaftswoche'ye yaptığı açıklamada, "Ancak herhangi bir tahminde bulunmak için henüz çok erken" dedi.

Mayd, Target Global, Earlybird ve 468 Capital dahil olmak üzere toplam 45 milyon Euro girişim sermayesi topladı. Ancak son yayınlanan yıllık mali tablolara göre şirket 2022 yılında 33 milyon Euro'nun üzerinde bir zarar açıkladı.

Tek değil

E-reçetenin devreye girmesiyle satışların artacağına dair umutlara ve 2022 sonunda yaklaşık 30 milyon Euro'luk son bir mali enjeksiyona rağmen, kayıplar telafi edilemedi. Mayd, 2022 yılının başında yaklaşık 500 kişiyi istihdam ediyordu. Şirket daha sonra araç çağırma hizmeti sağlayıcısı Uber ile işbirliği yaptı ve işgücünü yaklaşık 40 kişiye düşürdü.

Mayd, zorluklarla karşılaşan ilk teslimat hizmeti değil. Rakipleri First A ve Kurando 2022 yılında iflas başvurusunda bulunmuştu. First A, Shop Apotheke tarafından devralındı, ancak Gopuls markası altında faaliyet göstermeye devam ediyor. Gorillas ve Getir gibi diğer teslimat hizmetleri de zorlu pazar ortamı nedeniyle Almanya'dan çekiliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT