Alman güneş enerji şirketi iflas etti

Alman güneş enerji şirketi iflas etti

Alman güneş enerjisi şirketi Solarnative bir zamanlar dünyanın en küçük invertörünü geliştirmişti. Şimdi ise mali sorunlar yaşıyor ve iflas başvurusunda bulunmak zorunda.

Alman güneş enerjisi şirketi olan Solarnative GmbH, iflas etti. Şirket yönetimi bu nedenle yetkili mahkemeye iflas başvurusunda bulunmaya karar verdi. Potansiyel yatırımcılar genel olarak şirkete olumlu yanıt vermiş olsa da, yasal süreler içinde yeni finansman sağlamak mümkün olmadı.

Çarşamba günü Solarnative iş tahminlerini geri çekmiş ve potansiyel yatırımcılardan kısa süre içinde pazarlık yapmalarını istemişti. Genel Müdür Julian Mattheis yaptığı açıklamada, "Dünyanın en küçük PV invertörünü çatı pazarına sunmak için yeni bir büyük yatırımcıya veya alıcıya bağımlı olduğumuz bir noktaya geldik" dedi.

Zaman Kazanmak

Şirket bu yılın ilkbaharında bir tahvil yoluyla 20 milyon Euro'ya kadar taze sermaye toplamak istedi, ancak Mart ayı sonuna kadar sadece yaklaşık 1,24 milyon Euro tahsis edebildi. Yönetim daha sonra ek sermaye toplamaya çalıştı.

2019 yılında kurulan ve merkezi Frankfurt yakınlarındaki Kriftel'de bulunan şirket şu anda yaklaşık 130 kişiyi istihdam ediyor ve son yıllarda dünyanın en küçük invertörü olan "PowerStick"i geliştirdi, patentini aldı ve piyasaya sürdü. Bu, balkon enerji santrallerinde kullanılıyor.

Öte yandan, Solarnative iflas başvurusunda bulunarak projeyi ileriye taşımak için zaman kazanmaya çalıştığı iddia ediliyor. Dergi, mevcut gecikmelerin esas olarak kaotik piyasa ortamından kaynaklandığını belirtiyor.

Çinli tedarikçiler inverterler ve mikro inverterler için büyük kapasiteler oluşturdular, ancak bunlar piyasa tarafından yeterince hızlı emilmiyor. Bu durum bayilerde stokların dolu olmasına ve yatırımcıların temkinli davranmasına yol açtı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT