Yolunu kaybeden boz ayı yoldan geçenlere saldırdı

Yolunu kaybeden boz ayı yoldan geçenlere saldırdı

Slovakya'da 5 kişiyi yaralayan boz ayı, operasyonla öldürüldü.

Slovakya'nın küçük bir kasabasında beş kişiyi yaralayan bir boz ayı, bir haftayı aşkın bir süre sonra takip edilerek vuruldu.

Çevre Bakanı Tomas Taraba'nın Facebook üzerinden yaptığı açıklamaya göre, hayvan Salı akşamı öldürüldü. Ayıyı bulmak ve şüpheye yer bırakmayacak şekilde tanımlamak için dronlar da kullanıldı. Ayrıca devletin doğa koruma örgütü SOPSR'ye bağlı "Boz Ayı Müdahale Ekibi" hayvanı aramak için bir gözetleme kamerası ağı kurdu. Ekip, polis ve avcılardan oluşan devriyeler Liptovsky Mikulas kasabası çevresindeki bölgeyi taradı.

YOLDAN GEÇENLERİ YARALAMIŞTI

Ayı 17 Mart'ta kasabanın içinde dolaşmış ve yoldan geçenleri yaralamıştı. Cep telefonu görüntülerinde ürkmüş hayvanın sokaklarda arabaların arasında stresli bir şekilde koştuğu ve bir kaçış yolu aradığı görülüyordu. Zamanında yoldan çekilemeyen yetişkin ve çocukların üzerine atladı.

Yaşları 10 ila 72 arasında değişen kurbanların ısırık ve çiziklere maruz kaldığı ve içlerinden birinin neredeyse bir gözünü kaybettiği bildirildi. Bununla birlikte, yaralanan beş kişi kısa bir süre hastanede kaldıktan sonra evlerine dönebildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT