Lindner’den ekonomiyi ayağa kaldırma planı: Sosyal yardımları kısmalıyız

Lindner’den ekonomiyi ayağa kaldırma planı: Sosyal yardımları kısmalıyız

FDP lideri Chirstian Lindner partisinin konferansında yaptığı konuşmada, Almanya'nın yeniden zirve ekonomiler içine girmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca Lindner, sosyal yardımları kısmak istediklerini ancak bunun tepki aldığını belirtti.

Hür Demokratik Parti (FDP) lideri Christian Lindner, partinin federal konferansında yaptığı konuşmada, Almanya’nın ekonomik durumunun iyileştirilmesi gerektiğini ve bunun koalisyonun çalışmalarının merkezine alınması gerektiğini vurguladı.

Lindner, Almanya’nın rekabetçilik sıralamasında on yıl içinde altıncı sıradan yirmi ikinci sıraya düşmesinin ciddi bir geri dönüş sinyali olduğunu belirtti ve ülkenin birkaç yıl içinde tekrar dünya sıralamasının zirvesine çıkması gerektiğini ifade etti.

SOSYAL YARDIMLARI KISMALIYIZ

Koalisyon ortaklarına seslenen Lindner, FDP’nin ekonomiyi canlandırmak için vergi indirimleri ve sosyal yardımların sıkılaştırılması gibi öneriler getirdiğini, ancak bu önerilerin özellikle Sosyal Demokrat Parti (SPD) tarafından tepkiyle karşılandığını söyledi.

FDP’nin ekonomik dönüşümü hızlandırmak için on iki maddelik bir planı kabul ettiğini ve bu durumun “trafik ışığı” koalisyonunun geleceği üzerinde spekülasyonlara yol açtığını belirtti.

Ancak Lindner, koalisyonun başarısız olmasını değil, başarılı olmasını istediğini ve muhalefetteki Hristiyan Demokrat Birliği (CDU/CSU) partisine eleştirilerde bulunduğunu ifade etti. Anketlerde partisinin oy oranının düşük olduğunu, ancak seçmenlerin geri kazanılabileceğini dile getirdi.

AŞIRI BÜROKRASİ HAKİM

Ekonomik uzmanlığa, refahın sürdürülmesine ve yetenekli insanlar için fırsatların artırılmasına odaklanmak istediklerini belirten Lindner, Almanya’nın kendi yolunu çizmesi gerektiğini ve bu konuda Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’i aşırı bürokrasiden sorumlu tuttuğunu söyledi.

Ayrıca, Aile Bakanı Lisa Paus’un (Yeşiller) temel çocuk koruma kavramını eleştirdi ve bu kavramın uygulanması için gerekli olan ek istihdamın maliyetini sorguladı. Lindner, bu kaynakların daha kaliteli çocuk bakım hizmetlerine yatırılmasının daha iyi olacağını savundu.

FDP’nin ekonomik toparlanmayı merkezi bir görev haline getirme arzusunu vurgulayan Lindner, Almanya’nın küresel sahnede güçlü bir konuma sahip olması gerektiğini ve bunun için gerekli adımların atılması gerektiğini belirtti.

UKRAYNA İLK HAT

Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, Almanya’nın Ukrayna’ya Rusya’ya karşı savunmasında daha fazla yardım edeceğini taahhüt etti. Lindner, bu durumun Almanya’nın kendi çıkarlarına da uygun olduğunu ve Ukrayna’nın Putin’e karşı ilk savunma hattı olarak görüldüğünü belirtti.

AYRILAN PARA TÜKENECEK

Bundeswehr için ayrılan 100 milyar Euroluk özel fonun birkaç yıl içinde tükeneceğini ve ardından silahlı kuvvetlerin normal fonlardan güçlendirilmesi gerekeceğini belirten Lindner, bu durumun yeni borçlarla mümkün olmayacağını vurguladı.

Lindner, “Almanya’da, Avrupa’da ve dünyada barış ve özgürlüğü savunma görevi birkaç çeyrek ya da yılla sınırlı değildir. Potansiyel olarak onlarca yıl ve nesiller boyu sürecek bir görevdir,” diyerek ekonomik gücün önemini vurguladı.

SPD Genel Başkanı Saskia Esken ise koalisyon projesinin ortak paydasını vurgulayarak Hür Demokratları uyum konusundaki şüpheleri körüklememeleri konusunda uyardı.

Esken, “Mevcut uluslararası krizler göz önüne alındığında, koalisyonu sorgulayarak Almanya’nın konumunu zayıflatmak ulusal siyasi sorumluluğa aykırı olacaktır,” dedi ve koalisyonun farklı fikirleri bir araya getirerek ülkeyi ileriye götürebileceğini ifade etti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT