Hasarlı ve kirli silecekler sürüş güvenliğinizi tehlikeye atabilir

Hasarlı ve kirli silecekler sürüş güvenliğinizi tehlikeye atabilir

Özellikle yağışlı havalarda kirli ve hasarlı silecekler, araç camlarında bulanıklaşmalara neden olabilir, sürüş güvenliğini tehlikeye atabilir. Peki ne yapmak gerek? İşte detaylar...

Sürüş sırasında, özellikle karanlık saatlerde ve ıslak zeminde net bir görüş sağlamak, sürüş sağlığı ve güvenlik açısından oldukça önemlidir. Araçların ön camlarında bulunan silecekler, suyun camdan hızlı bir şekilde ve tercihen iz veya leke bırakmadan uzaklaştırılmasını sağlamalıdır. Peki ya ön cam silecekleri görüşü iyileştirmek yerine bulanıklaştırıyorsa, hatta gıcırdıyorsa?

Bulanıklaşmanın nedenleri şunlar olabilir:

-Ön cam sileceklerinin lastikleri aşınmış, sert, gözenekli ya da eskime belirtileri nedeniyle kirli olabilir.
-Camlar kirli olabilir.
-Lastik dudaklarının tutma braketleri aşınmış veya ön cam sileceklerinin açısı ideal olmayabilir.

BU DURUMLARDA NE YAPMALI?

Kauçuk silecek dudaklarına yakından bakın. Çatlak gibi hasar belirtileri gösteriyorlarsa değiştirin. İyi bir görüş ve yol güvenliği için silecekleri her 12 ila 24 ayda bir değiştirmelisiniz, çünkü kauçuk sık kullanılmasa bile eskir ve sertleşir.

Herhangi bir hasar göremiyorsanız, yaklaşık altı ayda bir ve gerektiğinde silecek dudaklarını iyice temizlemeniz yardımcı olabilir.

Ön cam sileceklerini ön camdan uzağa katlayın. Araca bağlı olarak, özel bir bakım konumunun etkinleştirilmesi gerekebilir. Daha sonra silecek lastiklerini nemli, yumuşak bir bez ve biraz bulaşık deterjanı ile dikkatlice temizleyebilirsiniz. Grafit kaplama veya kauçuğun kendisi gibi malzemelere zarar verebileceğinden sert temizlik maddeleri kullanmaktan kaçının. Ardından her şeyi yumuşak, kuru bir bezle kurulayın.

Ayrıca silecek kolunun bükülüp bükülmediğini kontrol edin, bu da farklı temas basıncına veya saldırı açısına ve leke izlerine neden olur. Alternatif olarak, ön cam sileceğini ön camın eğriliğine 90 derecelik bir açıyla eğimli olacak şekilde ayarlamak için özel bir alet kullanmayı da deneyebilirsiniz.

ARTI49

HABERE YORUM KAT