Banyoda sabun kullanımında dikkat edilmesi gerekenler: Özellikle bu bölgelere uygulayın

Banyoda sabun kullanımında dikkat edilmesi gerekenler: Özellikle bu bölgelere uygulayın

Uzmanlar, banyo sırasında sabunun doğru kullanılmayışının, ciltte kuruluk ve benzeri türlü rahatsızlıklara neden olabileceğini belirtiyor. İşte detaylar...

Dermatologlar, aşırı terleme sorunundan muzdarip değilseniz ve sıklıkla kirle temas etmiyorsanız, iki ila üç günde bir banyo yapmanın yeterli olduğunu söylüyor. Fazlasının, cildin koruyucu asit örtüsünü zayıflattığını ve savunmasız hale getirdiğini belirten uzmanlar, duştan kaçmakla duştan çıkmamak arasında bir orta yol bulunması gerektiğine işaret ediyor.

Kapsamlı vücut temizliği için pazen ve pH-nötr sabun kullanmanın yararlı olacağına dikkat çeken uzmanlar, cildi tahriş eden katkı maddeli duş jellerinden uzak durulması gerektiğini söylüyor.

VÜCUDUN SABUNA İHTİYAÇ DUYAN BÖLGELERİ

Sabun eller, ayaklar, koltuk altları ve vücudun üst kısmındaki ön ve arka ter olukları, yani göğüs ve sırtın ortasında mutlaka kullanılmalı. Uzmanlara göre vücudun geri kalanını nemli bir fanila ile silmek yeterli.

Mahrem bölge için sabuna da gerek yok. Pazenin peeling etkisi sayesinde ölü deri hücreleri, ter ve birikintiler giderilebilir. Özellikle hassas mahrem bölgede köpükten kaçınılmalı. Oradaki cilt özellikle hassastır ve istenmeyen reaksiyonlara çabuk tepki verir.

ARTI49

HABERE YORUM KAT