Mercedes-Benz'in o modeline geri çağırıldı: Kazalara neden olabilir

Mercedes-Benz'in o modeline geri çağırıldı: Kazalara neden olabilir

Mercedes-Benz geri çağırıyor: GLE ve GLS SUV modelleri bir kez daha etkileniyor. Geçen hafta olası bir yangın tehlikesi nedeniyle yapılan geri çağırmanın ardından, şimdi başka bir geri çağırmada bulundu.

Mercedes-Benz, GLE ve GLS SUV modellerindeki bir yazılım hatası nedeniyle Almanya’da binlerce aracını geri çağırıyor. Bu geri çağırma, geçtiğimiz hafta olası bir yangın tehlikesi nedeniyle yapılan geri çağırmanın ardından gelen ikinci büyük uyarı niteliğinde.

Alman Federal Motorlu Taşımacılık Kurumu (KBA) veri tabanında yer alan bilgilere göre, 2018 ila 2023 model yılları arasındaki yaklaşık 261 bin GLE ve GLS SUV modeli etkileniyor. Almanya’da bu durumdan yaklaşık 4 bin 400 araç etkilenmiş durumda.

KAZA RİSKİ ARTIYOR

Geri çağırma, şanzıman kontrol ünitesindeki bir yazılım hatasının motor arızasına ve dolayısıyla kaza riskinin artmasına yol açabileceğini belirtiyor.

Stuttgart merkezli otomobil üreticisi, bu sorunun direksiyon ve fren sistemleri üzerinde herhangi bir etkisi olmadığını, herhangi bir maddi hasar ya da kişisel yaralanma raporu almadıklarını ifade ediyor. Şirket, önlem olarak etkilenen araçlardaki yazılımın güncelleneceğini duyurdu.

Bu geri çağırma, Mercedes-Benz’in dünya çapında yaklaşık 341 bin GLE ve GLS aracını geri çağırdığı geçen haftaki duyurunun hemen ardından geldi ve olası bir yangın tehlikesine işaret ediyordu. Müşterilerin güvenliği için alınan bu önlemler, Mercedes-Benz’in kalite ve güvenlik konusundaki taahhüdünü gösteriyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT