Köpekte "sarı kurdele" ne anlama geliyor

Köpekte "sarı kurdele" ne anlama geliyor

Küçük bir işaret, köpek sahipleri arasındaki iletişimi kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Bu yüzden zaman zaman köpek tasmalarında sarı bir kurdele görürsünüz. Peki bu işaret ne anlama geliyor?

Tanımadığınız bir köpek birine doğru koşarsa, ilgili kişi bundan her zaman memnun olmaz ve bazı köpekler de aynı şekilde hisseder. Hayvanlar çok sosyal yaratıklar olmalarına ve yürüyüşe çıktıklarında diğer köpekleri koklamaktan hoşlanmalarına rağmen, huzur ve sessizliğe ihtiyaç duydukları durumlar da vardır. İşte köpeklere takılan sarı kurdelenin anlamı da budur.

Yani, köpeğin tasmasındaki sarı kurdele "Lütfen mesafenizi koruyun" anlamına gelir. Bazı köpekler sarı bir bandana da takar. Her iki aksesuar da diğer insanlara veya diğer köpek sahiplerine köpeğin aynı türden diğer köpeklerle veya insanlarla temas etmemesi gerektiğini belirtmek içindir.

NEDENLERİ NE

Bunun dürtüsü İsveç'ten gelir ve "sarı köpek" anlamına gelen "Gulahund" olarak adlandırılır. Sarı kurdelenin arkasındaki fikir; köpek sahipleri, köpeklerini uzakta tutmaları ve gerekirse bir ip takmaları gerektiğini daha uzak bir mesafeden fark etmelidir.

Bir köpek sahibi, sarı kurdele takarak evcil hayvanının yürüyüş sırasında diğer köpeklerle veya insanlarla temas etmesini önlemek istiyorsa, bunun diğer nedenlerin yanı sıra aşağıdaki nedenlerden dolayı olabilir:

-Köpek hastadır ve diğer hayvanlara bulaştırmamalıdır.
-Dişi köpek kızgınlık döneminde.
-Köpek yaşlı ve yorgun.
-Köpek endişeli veya güvensizdir.
-Köpek eğitim aşamasındadır.
-Köpek yaralanmıştır.
-Köpek sahibi için yenidir ve/veya bir ip üzerinde güvenli bir şekilde yürümeyi öğrenmektedir.
-Köpeğin diğer köpeklerle kötü deneyimleri olmuştur.

Ancak ön koşul, ilgili herkesin bilgiyi anlaması ve nasıl doğru davranacağını bilmesidir.

ARTI49

HABERE YORUM KAT