Tehlikeli Google Chrome güncellemesi dolaşımda!

Tehlikeli Google Chrome güncellemesi dolaşımda!

Sahte güncelleme aldatıcı bir şekilde orijinal görünüyor ve resmi bir Chrome güncellemesinin görünümünü taklit ediyor. Genellikle SMS veya şüpheli web siteleri aracılığıyla dağıtılıyor. Kullanıcı güncellemeyi indirip yükler yüklemez Truva Atı etkinleşiyor

Android kullanıcıları dikkatli olmalı: Şu anda Google Chrome için sahte bir güncelleme dolaşıyor. Tıklandığında, akıllı telefona "Brokewell" Truva atı yükleniyor.

Bu Trojan kişisel verileri çalıyor ve saldırganların cihazın kontrolünü ele geçirmesine izin verebiliyor.

Sahte güncelleme aldatıcı bir şekilde orijinal görünüyor ve resmi bir Chrome güncellemesinin görünümünü taklit ediyor. Genellikle SMS veya şüpheli web siteleri aracılığıyla dağıtılıyor. Kullanıcı güncellemeyi indirip yükler yüklemez "Brokewell" Truva Atı etkinleşiyor.

HESAP BİLGİLERİNİ ALIYOR

Bu virüsün zararları şöyle:

- Brokewell Truva Atı, özellikle banka hesap bilgileri, şifreler ve kredi kartı bilgileri gibi hassas bilgileri topluyor.

- Trojan, saldırganların virüs bulaşmış cihazın kontrolünü ele geçirmesini sağlar. Uygulamaları açabilir, verileri silebilir ve hatta banka hesaplarından para çalabilirler.

- Brokewell, tuş vuruşları, ziyaret edilen web siteleri ve telefon görüşmeleri dahil olmak üzere akıllı telefondaki tüm etkinlikleri kaydeder.

ARTI49

HABERE YORUM KAT