Netanyahu İsrail ziyaretinde Alman Bakan Baerbock ile tartıştı: "Naziler gibi değiliz"

Netanyahu İsrail ziyaretinde Alman Bakan Baerbock ile tartıştı: "Naziler gibi değiliz"

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında "zor" bir görüşme gerçekleşti. Gazze Şeridi'nde Netanyahu'nun gösterdiği fotoğraflara inanmayan Baerbock'a karşı Netanyahu, "Biz Naziler gibi değiliz" dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Perşembe günü İsrail'i ziyaret etti ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştü. Bu görüşmede sert sözler sarf edildiği aktarıldı.

İsrail televizyon kanalı "Kanal 13"ten bir gazeteci, X hesabından, Baerbock ile Netanyahu arasında zor bir görüşme gerçekleştiğini yazdı. Habere göre bunun nedeni Baerbock'a Gazze Şeridi'nden yiyeceklerle dolu pazarları gösteren görüntülerin gösterilmesiydi.

"BİZ NAZİLER GİBİ DEĞİLİZ"

Baerbock daha sonra kıyı bölgesindeki insanların açlıktan öldüğüne dikkat çekti. Netanyahu'nun ise orada açlık vakası olmadığı yanıtını verdiği söyleniyor. Habere göre, Baerbock ayrıca Gazze Şeridi'ndeki gerçeklerle örtüşmediği için resimleri göstermemesini tavsiye etti.

İsrail hükümet başkanı ise yüksek sesle resimlerin gerçek olduğunu belirtti. Çeşitli haberlere göre, Netanyahu'nun "Biz Naziler gibi değiliz" dediği iddia edildi.

1942 yılında Naziler bir film ekibine Varşova gettosundaki günlük yaşamdan sahneler içeren bir propaganda filmi çektirmişti. Yalanlar üzerine kurulu olan bu filmde her şey toz pembe aktarılmıştı.

Öte yandan, hem Alman Dışişleri hem de İsrail Dışişleri söz konusu tartışmayı yalanladı.

Çarşamba günü İsrail'e yedinci ziyaretini gerçekleştiren Baerbock, Netanyahu ve Cumhurbaşkanı Izchak Herzog ile bir araya geldi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT