Lidl ve Kaufland'ı zor günler bekliyor

Lidl ve Kaufland'ı zor günler bekliyor

Verdi, Lidl ve Kaufland'da çalışan perakende işçilerine grev çağrısında bulundu.

Verdi sendikası, perakende sektöründe bir uyarı grevine daha hazırlanıyor. Sendikanın hedefinde bu kez Lidl ve Kaufland süpermarket zincirleri var.

Toptan satış çalışanlarını uyarı grevine çağıran sendika tarafından bugün yapılan açıklamada, "Bu kez Schwarz Group'un süpermarket zincirleri hedef alınacak. Paskalya yaklaşıyor, biz de yaklaşıyoruz!" denildi.

Lidl ve Kaufland'ı da bünyesinde barındıran Schwarz Grubu'na karşı düzenlenecek eylemlerde, perakende çalışanları için saat başına en az 2,50 Euro daha fazla, toptan ve dış ticarette ise yüzde 13'lük bir artışla en az 450 Euro talep ediliyor.

"İŞVERENLER ÇÖZÜMÜ REDDEDİYOR"

Grev, Schwarz Grubu'nun büyüklüğü nedeniyle toplu pazarlık komitelerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu ancak bunu kullanmadığını iddia ederek gerekçelendiriliyor. Verdi'nin perakendeden sorumlu federal yönetim kurulu üyesi Silke Zimmer, "Bunun yerine, diğer tüm büyük perakende grupları gibi, haftalardır çalışan tarafıyla herhangi bir görüşmeyi ve çözümü reddeden işveren derneklerinin reddini destekliyorlar" diyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT