Alman kimya devi iflas başvurusunda bulundu

Alman kimya devi iflas başvurusunda bulundu

"Frankfurt am Main" ana şirketin ardından şimdi de yan kuruluş iflas etti. Kimya şirketi Heubach Colorants Germany GmbH'nin Almanya'daki iştiraki iflas başvurusunda bulundu.

Alman kimya şirketi Heubach Colorants Germany GmbH’nin Almanya’daki iştiraki, iflas başvurusunda bulundu. “Wirtschaftswoche” dergisinin Cumartesi günkü haberine göre, yeniden yapılandırma görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlandı ve bir iflas yöneticisi görevi devraldı.

Dergiye göre, şirket kaplama, plastik, matbaa mürekkebi ve yapı malzemeleri sektörlerinde kullanılmak üzere pigment üretiyor ve Frankfurt am Main’de yaklaşık 900 kişiyi istihdam ediyordu. Heubach Group, toplam 19 tesisiyle dünyanın önde gelen pigment üreticilerinden biri olarak biliniyor.

DİĞER ŞİRKETLERDE BAŞVURUDA BULUNABİLİR

Braunschweig Bölge Mahkemesi, White&Case hukuk firmasından Andreas Kleinschmidt’i geçici iflas yöneticisi olarak atadı. Kleinschmidt, şimdi genel bir bakış açısı kazanmak ve “ticari faaliyetlerin devam etmesini sağlamak için elinden gelen her şeyi yapmak” istediğini belirtti.

"Wirtschaftswoche"ye göre, gruptaki diğer Alman şirketleri de iflas başvurusunda bulunabilir.

Almanya’daki ana şirket Heubach GmbH ise Pazartesi günü iflas başvurusunda bulunmuştu. Aşağı Saksonya’nın Goslar bölgesinde yaklaşık 270 kişinin istihdamı risk altında.

Maden, Kimya ve Enerji Sanayi Sendikası’nın Güney Aşağı Saksonya bölge başkanı Jeannette Chiarlitti, NDR’ye yaptığı açıklamada, şirketin aylardır kargaşa içinde olduğunu ve çalışanların şoke olmuş durumda olduğunu söyledi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum