Almanya'da hilafet çağrısı yapılan gösteriye tepki: Devlet bu olaylara "sert müdahale" etmeli

Almanya'da hilafet çağrısı yapılan gösteriye tepki: Devlet bu olaylara "sert müdahale" etmeli

Hamburg'da 1000'den fazla İslamcı gösteri düzenledi. Allahu Ekber sloganları atan grup, halifelik kurulması çağrısında bulundular. İçişleri Bakanı Faeser gösteriyi "katlanılması zor" olarak değerlendirdi

Hamburg’da düzenlenen ve hilafet kurulması çağrısında bulunan İslamcı gösteri, Almanya genelinde tepkilere neden oldu.

Polis, yaklaşık 1100 kişinin Cumartesi günü St Georg semtinde toplandığını ve Almanya’daki İslamofobik politikaları ve medya kampanyasını protesto ettiğini bildirdi. Gösteri, büyük bir polis gücünün varlığında gerçekleşti.

Gözlemcilere göre, neredeyse tamamen erkeklerden oluşan kalabalık “Allahu Ekber” sloganları atarak halifelik kurulması çağrısında bulundu. Hamburg Anayasayı Koruma Dairesi, mitingin organizatörünün aşırılık yanlısı olarak sınıflandırılan "Muslim Interaktiv" grubuna yakın bir isim olduğunu belirtti.

İÇİŞLERİ BAKANINDAN SERT TEPKİ

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, gösteriyi “katlanılması zor” olarak nitelendirdi ve devletin bu tür olaylara “sert müdahalede” bulunması gerektiğini vurguladı. Faeser, Hamburg polisinin suç eylemlerine karşı koymada gösterdiği birlik ve çabayı övdü.

TEPKİLYE KARŞILANDI

CDU milletvekili Christoph Ploß, Muslim Interaktiv’in yasaklanmasını talep etti ve radikal İslam’ın önemsizleştirilmemesi gerektiğini belirtti. Psikolog ve İslam uzmanı Ahmad Mansour, Hamburg’daki karar vericilerin grubun faaliyetlerinden haberdar olması gerektiğini ifade etti.

Özgür Seçmenler Başkanı ve Bavyera Ekonomi Bakanı Hubert Aiwanger, anayasa karşıtı mitinglerin derhal dağıtılması çağrısında bulundu.

Alman Yezidi gazeteci ve insan hakları aktivisti Düzen Tekkal, gösterinin toplum ve demokrasi için bir tehdit oluşturduğunu ve buna son verilmesi gerektiğini söyledi.

FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR

Muslim Interaktiv, geçmişte de benzer gösteriler düzenlemiş ve yasaklara rağmen faaliyetlerine devam etmişti. Grup, Şubat 2023’te İsveç’te Kuran yakılmasına karşı bir miting organize etmişti.,

ARTI49

HABERE YORUM KAT
2 Yorum