Yıllarca kendi hesabına para aktardı, yarım milyon Euro çaldı: İş bilgisayarını kilitlemeyi unutunca...

Yıllarca kendi hesabına para aktardı, yarım milyon Euro çaldı: İş bilgisayarını kilitlemeyi unutunca...

Bir Protestan kuruluşunun muhasebecisi yıllarca kendi hesabına para aktardı ve yaklaşık yarım milyon Euro çaldı. Kadın, iş bilgisayarını kilitlemediği için tesadüfen fark edildi.

Frankfurt Bölge Mahkemesi, bir Protestan kuruluşunun eski muhasebecisini zimmetine yaklaşık 430.000 Euro geçirdiği gerekçesiyle iki yıl tecilli hapis cezasına çarptırdı.

57 yaşındaki muhasebeci daha önce kapsamlı bir itirafta bulunmuş ve suçlarını alışveriş bağımlılığı ile gerekçelendirmişti. Mayıs 2022'de olayların ortaya çıkmasının ardından neredeyse 40 yıllık iş hayatının ardından işten çıkarılan kadın, parayı çoğunlukla kendisi ve çocukları için kıyafet almak için kullandığını söyledi.

TESADÜF

Usulsüzlükler ise tesadüfen ortaya çıktı: Bir iş arkadaşı, sanığın kapatılmamış bilgisayarında manipüle edilmiş makbuzlar keşfetmişti.

Mahkeme geçen hafta verdiği kararda, 2022 yılına kadar yaklaşık beş yıllık bir suç süresi kabul etti. Şirketin soruşturmaları, ceza hukuku kapsamında zaten zaman aşımına uğramış olan bundan önceki suçları da ortaya çıkardı. Bununla birlikte, Ekonomik Ceza Dairesi kararda toplamda yaklaşık 790.000 Euro tahsil etti ve bunun sadece 280.000 Euro'su zorunlu ipotek yoluyla teminat altına alınabildi.

Sanık yıllarca sözde eğitim kurslarının masraflarını ya da maaş avanslarını kendi hesabına aktarmıştı. Buna ek olarak, ağırlıklı olarak sosyal sektörde faaliyet gösteren kuruluşa kesilen faturalar, ödeme için iki kez rezerve edilmişti.

Mahkeme ve savcılık, yüksek miktardaki zarar göz önüne alındığında cezanın ertelenmesi yönünde oy kullanmayı zor buldu Karara göre, kadının itirafı ve sağlık sorunları tek başına karar verici faktörlerdi. Karar henüz nihai değil. Savunma avukatı ise cezanın bir yıl süreyle ertelenmesini talep etmişti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT