Pazar gününden itibaren Almanya'da yoğun kar yağışı ve fırtına görülecek

Pazar gününden itibaren Almanya'da yoğun kar yağışı ve fırtına görülecek

Pazar gününden itibaren Almanya'yı soğuk günler bekliyor. Hava durumu merkezlerinin bildirdiğine göre, hafta boyunca yer yer sulu kar ve fırtına meydana gelebilir.

Almanya’nın hava durumu kışa dönüş sinyalleri veriyor. Pazar günü, ülkenin güneyinde yoğun bulutlar egemen olacak ve kar yağışı beklenirken, düşük rakımlı bölgelerde yağmurun da düşmesi öngörülüyor.

Bazı alanlarda kısa süreli sulu kar fırtınaları meydana gelebilir ve Alpler’de 900 metre üzerinde 20 cm’ye kadar taze kar düşmesi bekleniyor.

Almanya’nın orta ve kuzey bölgelerinde ise güneş ışığı bulutlarla yer değiştirecek ve kısa süreli yağmur ya da karla karışık yağmur görülebilir. Wetter.com’un raporuna göre, maksimum sıcaklıklar Allgäu’da 1 derece ile Kuzey Ren-Vestfalya’nın alçak bölgelerinde 11 derece arasında değişecek.

GECELERİ EKSİ DERECELERDE OLACAK

Pazartesi’den Çarşamba’ya kadar olan günlerde hava durumu değişken olacak. Hem güneşli dönemler hem de yoğun bulutlu dönemler bekleniyor.

Aralıklı kar, yağmur ve sulu kar yağışları da hava durumunun bir parçası olacak ve uzun süreli kurak dönemler yaşanacak. Geceleri sıcaklıklar 0 ila -4 derece arasında değişirken, öğleden sonraları sıcaklıkların çoğunlukla 7 ila 12 derece arasında olması bekleniyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT