Lidl et fiyatlarını bakın neden artırdı

Lidl et fiyatlarını bakın neden artırdı

Lidl, et ürünleri için hayvan refahı stratejisini ilerletmek istiyor. Tüketiciler için bu geçiş aynı zamanda daha yüksek fiyatlara alışmak zorunda kalacakları anlamına geliyor. Almanya'daki Lidl'in CEO Yardımcısı Jan Bock da bunu doğruladı...

Almanya'da son yıllarda birçok tüketici, satın aldıkları ürünler söz konusu olduğunda hayvan refahına önem vermeye başladı. Birçok insan et tüketimini azaltmakta, vejetaryen beslenmeye geçmekte ya da hayvansal ürünlerden tamamen kaçınarak vegan olmakta. Süpermarketler de bu talebe yanıt veriyor ve ürün yelpazelerini buna göre uyarlıyor.

DAHA YÜKSEK ET FİYATLARI

Schwarz Group'un bir parçası olan indirim marketi Lidl de, et ürünleri için hayvan refahı stratejisini ilerletmek istiyor. Somut olarak bu, Lidl'in üçüncü ve dördüncü seviyelerde yetiştirilen hayvanlardan elde edilen etlere geçmek istediği anlamına geliyor. Tüketiciler için bu geçiş aynı zamanda daha yüksek fiyatlara alışmak zorunda kalacakları anlamına geliyor.

Almanya'daki Lidl'in CEO Yardımcısı Jan Bock, "Daha yüksek çiftçilik seviyelerinin oluşturulması et fiyatlarının yükselmesine neden olacaktır" dedi.

Son iki yılda et fiyatları zaten yaklaşık dörtte bir oranında artmıştı. Standartların artması halinde fiyatlar da yükselmeyi sürdürecek.

ARTI49

FOTOĞRAF: unsplash

HABERE YORUM KAT