Kış geride kalıyor: Almanya 1 Mayıs’ta yaz havasına bürünecek

Kış geride kalıyor: Almanya 1 Mayıs’ta yaz havasına bürünecek

Almanya'da hava durumu değişiyor ve kış başlangıcı bu hafta sona erecek. Tüm hava durumu modelleri hafta sonu erken yaz mevsiminin geri döneceği bildiriyor. Özellikle 1 Mayıs günü oldukça sıcak geçecek.

Almanya, kışın soğuk günlerini geride bırakmaya hazırlanıyor. Hava durumu modelleri, bu hafta sonu itibarıyla erken yaz mevsiminin müjdecisi olan yüksek sıcaklıkların geri döneceğini öngörüyor. Özellikle 1 Mayıs’ta, sıcaklıkların 25 derecenin üzerine çıkması bekleniyor.

Perşembe gününden itibaren Britanya Adaları üzerindeki engelleyici yüksek basınç sisteminin çökmesiyle, kuzeyden gelen soğuk hava akışı kesilecek ve batıdan başlayarak, daha sonra güneyden gelen ılıman ve sıcak hava dalgası ülkeye ulaşacak.

GEÇİCİ SOĞUK HAVALAR BEKLENİYOR

Cuma sabahına kadar ve belki de sabah saatlerinde don olayları yaşanabilir. Güney bölgelerde soğuk hava Cumartesi gününe kadar devam edebilir. Ancak bu durum geçici olacak ve yerini sıcak Akdeniz havasına bırakacak. Hafta sonunda sıcaklıkların 15 ila 21 derece arasında seyretmesi öngörülüyor.

BİR MAYIS SICAK OLACAK

1 Mayıs’ta ise, sıcaklıkların 20 ila 28 derece arasında olması bekleniyor. Bu sıcaklık aralığı, Baltık Denizi’nde 24 derece ve Ren Nehri boyunca 28 derece gibi değerlerle, bahardan yaza geçişin habercisi olabilir. Kesin olmamakla birlikte, 1 Mayıs’ta Almanya’nın üzerinde bir sıcak hava balonu oluşması ihtimali dahi var.

KIŞ GERİ DÖNMEYECEK

Trendler, havanın ısınmaya devam edeceğini ve kışın geri dönüş yapmayacağını gösteriyor. Yılın ikinci yarısında şiddetli bir kış başlangıcı beklenmiyor ve yaz yarı yılı başlamak üzere.

ARTI49

HABERE YORUM KAT