Almanya'da yeni ekonomik plan: Emeklilik yaşı artacak, sosyal yardımlar kesilecek

Almanya'da yeni ekonomik plan: Emeklilik yaşı artacak, sosyal yardımlar kesilecek

Bir süredir ekonomik bir dönüşüm çağrısında bulunan FDP, on iki maddelik bir ekonomik plan taslağı oluşturdu. Plan kabul edilirse, vatandaşlar sosyal yardımlarda büyük kesintiler ve emeklilik yaşının yükselmesiyle karşılaşacak.

Almanya'daki mevcut ekonomik durumu sık sık eleştiren FDP, şimdi de ekonomik bir dönüşümü teşvik etmeyi amaçlayan on iki maddelik bir plan hazırladı. Yapılan habere göre, diğer hususların yanı sıra, sosyal yardımlar için daha sert cezalar ve 63 olan emeklilik yaşının kaldırılmasını da içeriyor.

Şimdilik bu sadece bir taslak. Pazartesi günü yürütme kurulu, planı önümüzdeki hafta sonu yapılacak parti konferansında sunmak üzere karar taslağını görüşecek.

FDP sosyal yardımlar ve emekli maaşlarına odaklanıyor
FDP öncelikle sosyal yardımlara odaklanmak istiyor. Bir iş sebepsiz yere reddedilirse vatandaşlara verilen yardımlar derhal yüzde 30 oranında kesilecek.

YARDIMLAR TAMAMEN İPTAL EDİLEBİLİR

Taslaktan yapılan alıntıya göre FDP, "yardımların tamamen iptal edilmesine kadar varan" daha katı yaptırımların kapsamını kullanmak istiyor. Buna ek olarak, FDP muhtemelen önümüzdeki üç yıl boyunca sosyal yardımları dondurmak istiyor, yardımlarda herhangi bir artış olmayacak.

FDP ayrıca emekli maaşlarını da ele almak istiyor. Buna göre 63 yaşında emeklilik kaldırılacak ve standart çalışma sınırından sonra işsizlik sigortasına işveren katkısı da iptal edilecek.

Bu, insanları yaşlılıkta daha uzun süre çalışmaya zorlayacağı düşünülüyor. Belgede "72 yaşında hala çalışmak isteyen herkes bunu cazip koşullar altında yapabilmeli" deniyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT