Almanya'da kritik anket: İslami kurallar Alman kanunlarından daha önemli

Almanya'da kritik anket: İslami kurallar Alman kanunlarından daha önemli

Aşağı Saksonya Kriminoloji Araştırma Enstitüsü'nün Müslüman öğrenciler arasında yaptığı anketin sonuçları şaşkınlık yarattı.

Aşağı Saksonya Kriminoloji Araştırma Enstitüsü'nün (KFN) yaptığı araştırmaya göre Müslüman öğrencilerin çoğunluğu (yüzde 67,8) “Kuran'ın kuralları benim için Almanya'daki yasalardan daha önemli” diyor.

Enstitü, dokuzuncu sınıfta okuyan ve aralarında yaklaşık 300 Müslüman'ın da bulunduğu 8539 öğrenciyle (yaş ortalaması 15) şiddet suçları konusunda anket yaptı.

"Karanlık alan çalışması" olarak adlandırılan bu çalışma İslamcılık konusunu da ele aldı. Ankete katılan Müslüman öğrencilerin cevapları hakkında uzmanlar ve politikacılar ise son derece endişeli. Çünkü öğrencilerin yarıdan biraz azı (yüzde 45,8) İslami yönetim biçiminin en iyi devlet biçimi olduğuna inanıyor. Yüzde 21,2'si "Batı dünyasından İslam'a yönelik tehdidin Müslümanların kendilerini şiddetle savunmalarını haklı çıkardığını" belirtmiş.

Schleswig-Holstein Eğitim Bakanı ve CDU federal milletvekili Karin Prien'e göre demokratik değerlerin okullarda öğretilmesi işe yaramıyor. Bunun sorumlusu olarak ise ailerleri ve cami cemaatlerinin gençlik çalışlarını işaret ediyor.

ARTI49
Fotoğraf: Temsili / yapay zeka

HABERE YORUM KAT