Almanya'da doğal gaz fiyatları tavan yaptı

Almanya'da doğal gaz fiyatları tavan yaptı

Yükselen toptan satış fiyatları ve artan KDV oranı Almanya'da gaz fiyatlarının önemli ölçüde artmasına neden oldu. Gaz şu anda bir önceki aya göre yüzde 17 daha pahalı.

Almanya’da gaz fiyatları, yükselen toptan satış fiyatları ve artan KDV oranının etkisiyle önemli ölçüde artış gösterdi. Geçtiğimiz ayın fiyatlarına kıyasla, gaz şu anda yüzde 17 daha pahalı durumda.

Karşılaştırma portalı Verivox’un analizine dayanarak, yeni bir tedarikçiyle sözleşme imzalayan tüketiciler, dört hafta öncesine göre kilovat saat başına yaklaşık bir sent daha fazla ödemek zorunda kaldılar. Verivox uzmanları, fiyat artışının nedenlerini artan toptan satış fiyatları ve Nisan ayından itibaren yeniden yürürlüğe giren normal KDV oranı olarak açıklıyor.

Mart 2024’te, yıllık tüketimi 20 bin kilovat saat olan yeni müşteri bir hane, ülke genelinde kilovat saat başına ortalama 6,5 sent ödeme yaparken, şu an Almanya’daki en ucuz teklif ortalama 7,6 sent/kWh seviyesinde. Verivox’a göre bu, yaklaşık yüzde 17’lik bir artış anlamına geliyor.

NORMAL ORANINA DÖNDÜ

Ekim 2022’den bu yana, yüksek enerji fiyatlarının hane halkları üzerindeki yükünü hafifletmek amacıyla uygulanan yüzde 7’lik KDV oranı, yüzde 19 olarak normal seviyesine geri döndü. Bu düşük oran sayesinde, yıllık gaz tüketimi yaklaşık 20 bin kilovat saat olan tipik bir aile, ortalama 426 Euro tasarruf sağlamıştı..

ARTI49

HABERE YORUM KAT