Almanya artık içindekini döktü: Ukraynalıları istemiyoruz

Almanya artık içindekini döktü: Ukraynalıları istemiyoruz

Yüksek göç seviyesiyle mücadele eden Almanya, artık Ukraynalı mültecileri istemiyor. Alman Eyalet Meclisi Başkanı Reinhard Sager, "Sorunlar gittikçe büyüyor" derken, "Ukrayna'dan bu kadar çok insanın bize gelmesi gerekip gerekmediğini sorguluyoruz" dedi.

Almanya'nın kırsal bölgeleri, sürekli yüksek göç rakamları karşısında bir kez daha aşırı talepler konusunda uyarıyor. Alman Eyalet Meclisi (DLT) Başkanı Reinhard Sager, "Çok sayıda ilçe ve belediye düzenli ve düzensiz göçten bunalmış durumda. Artık tüm insanları entegre etmek mümkün değil. Sorunlar gittikçe büyüyor" dedi.

Bölgeler artık Ukrayna'dan mülteci kabul etmek istemiyor. CDU'lu politikacı Sager, "Ukrayna ile olan tüm önemli dayanışmaya rağmen, Rusya tarafından saldırıya uğrayan bir ülkeden bu kadar çok insanın bize gelmesi gerekip gerekmediğini sorguluyoruz" dedi. Baden-Württemberg tek başına Fransa'nın tamamından iki kat daha fazla Ukraynalı mülteciye ev sahipliği yapıyor.

"SINIR 300 BİN OLMALI"

Bunun yerine, bir zamanlar İçişleri Bakanı Nancy Faeser tarafından öngörüldüğü gibi, "Ukrayna'nın güvenli batısında hava koşullarına dayanıklı konaklama" önerdi. Sager, "AB'den destek gelirse belki Polonya da daha fazla Ukraynalı mülteciyi kabul etmeye hazır olabilir" dedi.

Bölgeler adına, sığınma koruması beklentisi olmayan göçmenlerin ülkeye girmesini önlemek için "AB'nin dış sınırları bu kadar gözenekli olduğu sürece Almanya'nın sınırlarının tutarlı bir şekilde korunması" çağrısında bulundu. Ayrıca Sager, "ölçekli bir siyasi tartışma" önerdi ve yılda 300,000'den fazla insanın yönetilemeyeceğini söyledi. Sager, "Buna bir üst sınır demek zorunda değilsiniz, ancak karşılanabilir olanın bir boyutunu tanımlamak gerekir" dedi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT