AB Komisyonu TikTok hakkında işlem başlattı: Ruh sağlığına zarar veriyor

AB Komisyonu TikTok hakkında işlem başlattı: Ruh sağlığına zarar veriyor

Avrupa Komisyonu, sosyal medya platformu TikTok hakkında işlem başlattı. AB yaptığı açıklamada TikTok için, "Kullanıcıların ruh sağlığına ciddi zarar verme riski" var dedi.

Avrupa Komisyonu, popüler video platformu TikTok aleyhinde, kullanıcıların ruh sağlığına ciddi zarar verme riski taşıyan yeni ödül işlevi nedeniyle işlem başlattı. Komisyon, özellikle küçükler için potansiyel bağımlılık riski taşıyan bu işlevi engellemekle tehdit ediyor ve yeni işlevin bu hafta askıya alınabileceğini belirtiyor.

TikTok, Nisan ayında Avrupa’da özellikle Fransa ve İspanya’da kullanıma sunulan “TikTok Lite” uygulamasını başlattı. Bu yeni sürüm, kullanıcıları kayıt olmaya, video izlemeye ve arkadaşlarını davet etmeye teşvik eden bir puan sistemi içeriyor.

Kullanıcılar, bu etkinlikler karşılığında dijital paralar kazanıyor ve bu puanlar daha sonra çevrimiçi perakendeciler için kuponlar gibi küçük ödüllerle değiştirilebiliyor.

CEZALARLA KARŞILABİLİR

AB Komisyonu, TikTok’un bağımlılık yapıcı etkilerle ilişkili risklere rağmen, yeni işlevi etkili risk azaltma önlemleri olmaksızın piyasaya sürdüğünü iddia ediyor. AB İç Pazar Komiseri Thierry Breton, TikTok Lite özelliklerinin askıya alınmasını da içeren tedbirlerin uygulanmaya hazır olduğunu duyurdu.

TikTok’un, Brüksel’den gelen suçlamalara yanıt vermek için bir gün süresi bulunuyor. Şirket, talep edilen bilgileri sağlamazsa, Salı gününden itibaren küresel yıllık cirosunun yüzde birine varan cezalarla karşı karşıya kalabilir.

Perşembe gününden itibaren AB Komisyonu, tartışmalı işlevi engelleyebilir ve TikTok’un uygulamayı AB pazarında puan sistemi olmadan piyasaya sürmesine izin verilebilir.

ARTI49

HABERE YORUM KAT