Uzmanlar uyardı: Bu popüler uygulamalar verilerinizi çalıyor olabilir

Uzmanlar uyardı: Bu popüler uygulamalar verilerinizi çalıyor olabilir

Uzmanlar akıllı telefonlardaki veri hırsızlığına karşı uyarıyor. Buna göre herkesin güvendiği popüler uygulamalar verilerinizi çalıyor olabilir. İşte verilerinizi çalan üç uygulama türü...

Günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen akıllı telefonlarımız, farkında olmadan kişisel verilerimizin izlenmesine ve toplanmasına yol açabilecek uygulamalara ev sahipliği yapıyor.

Güvenlik uzmanları, özellikle üç kategori altında saklanan casus uygulamalara karşı uyarıyor ve kullanıcıların yalnızca güvenilir kaynaklardan yazılım indirmeleri yapmalarını öneriyorlar.

EL FENERİ UYGULAMALARI

Modern akıllı telefonların çoğu zaten bir el feneri işlevine sahipken, bazı el feneri uygulamalarının aslında kişisel verileri toplamak için tasarlandığı ortaya çıktı. Güvenlik uzmanları, bu tür uygulamaların genellikle gereksiz erişim izinleri istediğini ve kullanıcıların kişisel verilerini risk altına attığını belirtiyor.

HAVA DURUMU UYGULAMALARI

Hava durumu uygulamaları, konum bilgilerinize erişmek için mantıklı bir neden sunsa da adınız, e-posta adresiniz gibi ek bilgileri talep ediyorlarsa, bu uygulamaların aslında casusluk amacı güttüğü düşünülebilir. Uzmanlar bazı hava durumu uygulamalarının kötü amaçlı yazılımlar içerdiği ve kullanıcıların telefonların kendi hava durumu uygulamalarını kullanması öneriliyor.

POPÜLER OYUN UYGULAMALARI

Angry Birds gibi popüler oyunlar bile kullanıcıların kişisel bilgilerini toplayıp başkalarına aktarabileceği iddia ediliyor. Bu tür uygulamaların, ulusal güvenlik ajansları tarafından kişisel veri toplama aracı olarak kullanıldığına dair raporlar bulunuyor.

Uzmanlar, bu tür şüpheli uygulamaları yüklediyseniz bunları silmenizi öneriyor. Ancak güvenlik açıklarının giderildiğine inanıyorsanız, uygulamayı kullanmaya devam edebilirsiniz.

ARTI49

HABERE YORUM KAT