Paskalya öncesinde Lidl ve Kaufland şubelerini kapalı bulabilirsiniz

Paskalya öncesinde Lidl ve Kaufland şubelerini kapalı bulabilirsiniz

Almanya'da Verdi sendikası, Paskalya öncesi Lidl ve Kaufland'da grev çağrısında bulundu. Sendika daha iyi maaş ve çalışma koşullarında iyileşme talep ediyor.

İşçi sendikası Verdi, Paskalya öncesinde Almanya’nın önde gelen indirim mağazaları Lidl ve Kaufland’da ülke çapında grev çağrısında bulundu.

Sendika perakende devleri Schwarz Grubu’nun toplu pazarlık süreçlerindeki etkisini kullanmadığını ve diğer büyük perakende grupları gibi, işveren derneklerinin çalışanlarla görüşmeyi reddetmesini desteklediğini belirtti.

ÇALIŞANLARDAN KESİNTİ YAPAMAZSINIZ

Verdi sendikasından Silke Zimmer, “Eğer satışlarınız iyiyse, kendi çalışanlarınızdan kesinti yapamazsınız” diyerek, perakende sektöründeki beş milyondan fazla çalışan ve ailelerinin bu karlara katkıda bulunduğunu vurguladı. Sendika mevcut toplu pazarlık turunda perakende çalışanları için saat başına en az 2,50 Euro ücret artışı talep ediyor.

VERDİ ESNEK DEĞİL

Alman Perakendeciler Birliği (HDE) Genel Müdürü Steven Haarke, işverenlerin tekliflerini toplu pazarlık süreci boyunca üç kez iyileştirdiklerini belirtti. Ancak Verdi’nin esnek olmadığını ve sunulan tekliflerin, özellikle enflasyon düşerken reel ücretlerde gerçek artışlara yol açabileceğini ifade etti.

Kaufland sözcüsü, grev eyleminin çalışanların taleplerini dile getirmeleri için meşru bir yol olduğunu ve şirketin çalışanlarının grevlere katılımına her zaman saygı duyduğunu açıkladı.

Lübbenau’daki lojistik merkezinin, Saksonya, Berlin, Brandenburg ve Mecklenburg-Batı Pomeranya’daki 130’dan fazla mağazaya tedarik sağladığı ve tüm mağazaların normal şekilde açık olduğu bildirildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT