İsrail, bir polisi bıçaklayan Türk vatandaşının öldürüldüğünü açıkladı

İsrail, bir polisi bıçaklayan Türk vatandaşının öldürüldüğünü açıkladı

34 yaşındaki bir Türk vatandaşı, İsrail polisine bıçakla saldırdı. Polisin durumunun ciddi olmadığı aktarılırken, Türk vatandaşı ise polisin müdahalesi sonucu hayatını kaybetti.

İsrail polisi, Kudüs'te bir polisi bıçaklayan Türk vatandaşının vurularak öldürüldüğünü açıkladı.

Saldırganın 34 yaşındaki bir Türk vatandaşı olduğu belirtildi ve polisin yaralarının ciddi olmadığı ifade edildi.

Kudüs polisi, saldırganın Eski Şehir olarak adlandırılan bölgede görevli bir sınır polisine hızla yaklaşarak onu bıçakladığını aktardı. Olay yerindeki iki polisin saldırganı vurarak karşılık verdiği kaydedildi.

GÖRÜNTÜLERİ ÇIKTI

Reuters haber ajansı, güvenlik kamerası görüntülerini yayınladı. Görüntülerde, iki polisin arkasından yaklaşan bir kişinin, kendisine yakın olan uzun namlulu silah taşıyan polise saldırdığı görülüyor. Arbede sonucunda saldırganın iki polis tarafından vurulduğu belirtiliyor.

Bölgede görevli polislerin müdürü, saldırıya uğrayan polisin baş bölgesinden yaralandığını kaydetti. İsrail'de yayınlanan Haaretz gazetesi ise bir polis kaynağına dayandırdığı haberinde, saldırının son 72 saatte muhtemelen turist olarak gelen bir Türk vatandaşı tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi. İsrail medyasında ise saldırganın isminin Hasan Saklanan olduğu yönünde iddialar yer aldı.

Türk Dışişleri Bakanlığı henüz olayla ilgili bir açıklama yapmış değil.

HABERE YORUM KAT